Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ολοκληρωμένο σύστημα τηλεθέρμανσης στη Φλώρινα μέχρι το 2015

Προχωρούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου της κατασκευής υποδομών τηλεθέρμανσης στη Φλώρινα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης.
Κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Βοσκόπουλο, εξετάστηκε το ζήτημα της ενεργειακής υποστήριξης της περιοχής με φθηνή ενέργεια. Όπως είπε ο κ. Καλαφάτης μετά την έγκριση του έργου από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον περασμένο Σεπτέμβριο το ΥΠΕΚΑ δρομολόγησε την χρηματοδοτική υποστήριξή του από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ).
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου της τηλεθέρμανσης για την ακριτική πόλη, ανέρχεται σε 86,4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 70,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν μέσω του ΕΠΠΕΡΑΑ.
Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2015, ενώ δικαιούχος θα είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Φλώρινας (ΔΕΥΑΦ).
Το σύστημα τηλεθέρμανσης Φλώρινας, θα ανακτά την απορριπτόμενη θερμότητα της ηλεκτροπαραγωγικής διαδικασίας στον ατμοηλεκτρικό σταθμό ΑΗΣ/ΔΕΗ Μελίτης της ΔΕΗ, με σκοπό τη διάθεση της θερμότητας αυτής για αστική χρήση (θέρμανση χώρων και παρασκευή θερμού νερού χρήσης) στην πόλη της Φλώρινας.
Στο έργο περιλαμβάνονται η κατασκευή των απαραίτητων μετατροπών στον ΑΗΣ/ΔΕΗ Μελίτης για σύνδεση με το δίκτυο τηλεθέρμανσης Φλώρινας, ο κύριος αγωγός μεταφοράς μήκους 15,7 χιλιομέτρων, δίκτυο διανομής εντός της πόλης μήκους 52,3 χλμ, 3 κύρια αντλιοστάσια, 2 λέβητες και 2.534 θερμικοί υποσταθμοί για την πόλη της Φλώρινας.
Όπως υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος η μείωση του κόστους θέρμανσης ανά κάτοικο υπολογίζεται μεσοσταθμικά σε 30 με 50%.

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου