Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Η πτώση των ισχυρών


Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, κάνουν τους πολίτες να αναρωτούνται αν ζουν μέσα σε  καθεστώς δημοκρατίας ή τυραννίας.
Αν οι πολιτικοί είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν την χώρα τους ή βρίσκονται μπροστά στους πιο αδίστακτους γκάνγκστερ από δημιουργία της ανθρωπότητας.
Τα κοινωνικά προβλήματα και οι οικονομικές κρίσεις που δημιουργήθηκαν σήμερα, έφεραν τους πολίτες στα όρια τους και προετοιμάζουν  το έδαφος για την άνοδο των ολοκληρωτικών καθεστώτων.
Οι οπαδοί τους... προέρχονται κυρίως από τις τάξεις των ανέργων – φτωχών-  και των «κατεστραμμένων» επαγγελματιών.
Οι μάζες αμφισβητούν αυτούς που τους έσυραν στην οικονομική κρίση, ενώ ταυτόχρονα αναζητούσαν ηγέτες που θα μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφάλεια και την πρόοδό τους.
Οι αυτοκτονίες, απολύσεις, ανεργία και οι απεργίες κατέληξαν να είναι  φαινόμενα καθημερινά!
Τα φιλελεύθερα καθεστώτα και οι θεσμοί της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας άρχισαν να αμφισβητούνται.
Ενισχύθηκαν τα μειοψηφικά ακραία κόμματα, ενώ νέα έκαναν της εμφάνισή τους
οι ιδεολογίες του εθνικισμού που βρίσκουν αυτή την εποχή μέρος να σταθούν, εξ αιτίας της μεγάλης  οικονομικής κρίσης, οδηγούν μαθηματικά στην εκτροχίαση της δημοκρατίας.
Η προπαγάνδα, μέσο με το οποίο οι φασισμοί έπεισαν στο παρελθόν  και κινητοποίησαν λαούς άρχισε να ξαναεμφανίζεται, αμυδρά αλλά σταθερά.
Οι μαζικές συγκεντρώσεις, οι παρελάσεις εξέπεμπαν ένα αίσθημα δύναμης παλιότερα και ο κόσμος διψούσε στο να τις παρακολουθεί, σήμερα δεν κάνει τον κόπο να συμμετάσχει, ακόμα περισσότερο αν βρεθεί εκεί… πηγαίνει να εκτονωθεί βρίζοντας και φωνάζοντας συνθήματα.
Πρέπει εδώ  να σημειώσω ότι  πολλάκις τα ΜΜΕ έχουν «χρησιμοποιηθεί» για να ανατρέψουν την παραπάνω οδυνηρή κατάσταση που οδηγεί την Δημοκρατία σε μαρασμό, παρά ταύτα δεν τα κατάφεραν μέχρι σήμερα διότι:
Ο «εκπαιδευόμενος» από τα ΜΜΕ παρακολουθεί επί καθημερινής βάσεως ειδήσεις, ντοκιμαντέρ και ταινίες στην τηλεόρασή του, χωρίς συνήθως να σκέφτεται όση ώρα παρακολουθεί… είναι ένας απλός παθητικός θεατής ή δεν εμπιστεύεται τα ΜΜΕ, τα θεωρεί αναξιόπιστα και φερέφωνα της πλουτοκρατίας και πολιτικής  εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου