Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας για το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ.

Όλη η Ελλάδα χθες το απόγευμα έγινε μάρτυρας ενός αυταρχικού διαγγέλματος,δια στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου, σύμφωνα με το οποίο ανακοινώθηκε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης.
Η κυβέρνηση,παραπλανητικά μίλησε για αδιαφάνεια, χαράτσια και σπατάλες προβαίνοντας ουσιαστικά σε μία δημόσια αυτοκριτική της, ως πολιτικού προϊστάμενου της Ε.Ρ.Τ.
Επέρριψε έμμεσα ευθύνες στους ίδιους τους εργαζόμενους, αποκρύπτοντας:
• Ότι η στρατιά των διορισμένων συμβούλων της διοίκησης της Ε.Ρ.Τ. από την κυβέρνηση και τον κ. Κεδίκογλου,αμείβονται όσο το σύνολο των 2656 απολυμένων.
• Ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι το μόνο ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ και με ΝΟΜΙΜΗ άδεια Μ.Μ.Ε. σε αντίθεση με τα ιδιωτικά, συντηρούμενα με θαλασσοδάνεια, μέσα.
• Ότι το 25% των εσόδων από το ανταποδοτικό τέλος πάει απευθείας στον κρατικό προϋπολογισμό.
Η απόφαση αυτή αποτελεί κατά μέτωπο επίθεση στο λαό, στους εργαζόμενους, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στη Δημοκρατία, καθώς καταστρατηγεί με βάναυσο τρόπο την ελευθερία της έκφρασης.
Είναι μια ακόμη πραξικοπηματική ενέργεια της τρικομματικής κυβέρνησης, η οποία υποταγμένη στις επιταγές της Τρόικας και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που υπηρετεί, αφήνει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, και αφαιρεί το δικαίωμα του Ελληνικού λαού στην ενημέρωση, κάνοντας σκληρή επίθεση στο δημόσιο χώρο επικοινωνίας.
Με «χουντικές» πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, διαλύουν όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά,στο πλαίσιο ενός άκρατουνεοφιλελεύθερου μοντέλου που στοχεύει την ιδιωτικοποίηση των πάντων.
Σήμερα η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την ίδια «δολοφονική» τακτική που εδώ και ένα χρόνο ακολουθεί απέναντι στην κοινωνία.
Είναι αυτοί που επιστρατεύσαν λιμενεργάτες-καθηγητές-εργαζόμενους στους ΟΤΑ, είναι οι ίδιοι που απολύουν εργαζόμενους, συγχωνεύουν νοσοκομεία κλείνουν πανεπιστήμια, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες.
Η Ν.Ε. Φλώρινας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και υπερασπίζεται μέχρι τέλους το δημόσιο χαρακτήρα και τη λειτουργία της Ε.Ρ.Τ.
Θεωρούμε τον αγώνα αυτό, αγώνα αντίστασης όλης της κοινωνίας. Η Ν.Ε. Φλώρινας καλεί τον κόσμο της Φλώρινας σε παλλαϊκή συμμετοχή σε όλα τα καλέσματα των απολυμένων της Ε.Ρ.Τ. Δε θα επιτρέψουμε τη φίμωση της φωνής της ακριτικής Φλώρινας που ακούγεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης μέσω του δικτύου της Ε.Ρ.Τ.
Επίσης, ζητάμε από τουςεκπροσώπους και των άλλων πολιτικών χώρων να βγουν και να δεσμευθούν ότι θα αγωνιστούν για τη διατήρηση της Ε.Ρ.Τ και συνάμα της Ε.ΡΑ. Φλώρινας.
Ως εδώ! Δε θα σταματήσουν ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ.Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου