Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου ΕΛΜΕ Φλώρινας παρουσίαση τους προβληματισμούς της για τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
13/06/2013


Η ΕΛΜΕ Φλώρινας σε συγκέντρωση αντιπροσώπων φορέων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/06 στο ΕΒΕ, παρουσίασε τους προβληματισμούς της για τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης.
Επισημάνθηκαν τα ζητήματα των συνεχών περικοπών για την παιδεία και των ανεπαρκών λειτουργικών δαπανών (π.χ. για πετρέλαιο θέρμανσης, αναλώσιμα, ηλεκτρικό κ.λ.), των συνθηκών διδασκαλίας (30άρια τμήματα), της ανάγκης επαναλειτουργίας της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης
και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, της στήριξης των δομών της ειδικής αγωγής, των χαμένων διδακτικών ωρών κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, της μείωσης του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, της ανεργίας και της μετανάστευσης των νέων, της αναμενόμενης περαιτέρω μείωσης των απασχολούμενων αναπληρωτών και της αδιοριστίας, καθώς και της ανάγκης κατάργησης-απόσυρσης των νόμων του νέου Πειθαρχικού Δικαίου και του Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις.
Επίσης συζητήθηκε το ενδεχόμενο ανάληψης κοινών δράσεων και ζητήθηκε από τους φορείς η έκδοση ψηφισμάτων για την άρση της επίταξης των εκπαιδευτικών.
Μέσα από ένα γόνιμο διάλογο, η ανταπόκριση των φορέων υπήρξε θετική σε όλα τα ζητήματα και υπήρξε αποδοχή του αιτήματός μας για την έκδοση ψηφισμάτων συμπαράστασης.
Η ΕΛΜΕ Φλώρινας ευχαριστεί θερμά τους παρευρισκόμενους: Επιμελητήριο, Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων, Εμπορικός Σύλλογος Φλώρινας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, Σωματείο Οδηγών, ΑΔΕΔΥ Φλώρινας, Σύλλογος Δημοσίων Υπαλλήλων Δήμου Φλώρινας, ΕΣΔΕΠ-Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας-Σύλλογος Καθηγητών Πανεπιστημίου, Ένωση Γονέων-Κηδεμόνων Φλώρινας.     


                                                                                               
Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου