Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Το Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας

Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ανοίγει το δρόμο για την 7ήμερη εβδομαδιαία εργασία σε όλους τους κλάδους και για όλους τους εργαζόμενους.
Ειδικότερα για τους εμποροϋπάληλλους σημαίνει δουλεία 7μέρες την εβδομάδα για 400 ευρώ μισθό, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Αυτό προκύπτει αβίαστα παίρνοντας υπόψη την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στους χώρους δουλείας, με την μείωση των μισθών, την αύξηση και διευθέτηση του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων μέσα σε ένα τεράστιο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, μέσω των ελαστικών μορφών εργασίας. Ηδη έχουν καταργηθεί τα ρεπό σε πολλούς χώρους δουλειάς και οι εργαζόμενοι δουλεύουν 6ήμερο.Ηδη πολλοί εργαζόμενοι ενώ πληρώνονται και ασφαλίζονται για 4ωρη απασχόληση εργάζονται 8 και 10 ώρες.
Οι χιλιάδες ώρες υπερωριακής απασχόλησης είναι κυρίως απλήρωτες και κάποιες
πληρώνονται με 1και 2 ευρώ.
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι απολύσεις παλιών εργαζομένων με δικαιώματα
προκειμένου οι εργοδότες να προσλάβουν φθηνούς νέους εργαζόμενους εκμεταλλευόμενοι το νομοθετικό πλαίσιο που τους έχουν εξασφαλίσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ,ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ.
Ένας εργαζόμενος κάτω των 25ετών που δουλεύει4ωρο πληρώνεται 220 ευρώ μηνιάτικο. Αυτός ο εργαζόμενος θα δουλέψει παραπάνω ώρες για να εξασφαλίσει
έστω 10 ευρώ τη μέρα. Οι εργοδότες θα πατήσουν πάνω σ'αυτή τη μεγάλη ανάγκη
των εργαζόμενων να εξασφαλίσουν επιπλέον εισόδημα. Για τους εργαζόμενους δε
θα μένει ελεύθερος χρόνος για ανάπαυση. Δεν θα υπάρχει πλέον η σταθερή μέρα
ανάπαυσης που εξασφαλίζει στον εργαζόμενο την δυνατότητα να ανακτήσει τις
δυνάμεις του για να επιστρέψει στην παραγωγή. Το επιχείρημα της κυβέρνησης
ότι ο τζίρος θα αυξηθεί με τη λειτουργία τις Κυριακές είναι εμπαιγμός των εργαζομένων και των μικρών Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων .Δεν πρόκειται ούτε
1ευρώ να μπεί παραπάνω, αφού ο τζίρος  αυξάνεται απο την αγοραστική δύναμη των
εργαζομένων και όχι απο τη διεύρυνση του ωραρίου. Επίσης, το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή σηματοδοτεί την πτώση του βιοτικού επιπέδου, τόσο ώστε η κυριακάτικη βόλτα στο πολυκατάστημα να φτάσει να αποτελεί ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΔΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ για τις εργατικές λαϊκές ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.
Η επιλογή του κεφαλαίου και της Κυβέρνησης για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας πρέπει να προσκρούσει στην αποφασιστική οργανωμένη δράση μέσα από τα ταξικά σωματεία και τους συλλόγους, μαζί με τις συσπειρώσεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων) για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Μικροί έμποροι, επαγγελματίες, εργάτες και υπάλληλοι, απαντάμε με κοινούς ταξικούς αγώνες, με τη δική μας συμμαχία, απέναντι στη συμμαχία του κεφαλαίου, της ΕΕ,  της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
Το Δ.Σ
Του Σωματείου Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων κ΄Υπαλλήλων σε επιχειρήσεις προσφοράς Υπηρεσιών Φλώρινας μέλος του Π.Α.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου