Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καλεί στην απεργία της 6ης Νοέμβρη‏

Νέα μέτρα, νέοι φόροι, νέα επίθεση για άλλη μια φορά. Σήμερα πια όλοι καταλαβαίνουν πως κάθε μέρα παραμονής της κυβέρνησης των μνημονίων διευρύνει τη λιτότητα, τη φτώχεια και την ανεργία. Κάνει την καταστροφή καθημερινή πραγματικότητα για ολοένα και περισσότερους.

Οι κλαδικές Συμβάσεις έχουν εξαφανιστεί, οι μισθοί μειώνονται καθημερινά, οι εργαζόμενοι μένουν χωρίς δικαιώματα, με διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, τρομοκρατημένοι από την απειλή της ανεργίας.
Το ασφαλιστικό διαλύεται ολοκληρωτικά. Ενώ οι συντάξεις εξαφανίζονται και ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει, οι ασφαλιστικές εταιρείες στήνουν πάρτυ πάνω στην ανάγκη και την απελπισία των εργαζομένων.
Δρομολογείται νέος γύρος απολύσεων στο δημόσιο και απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Οι επιχειρήσεις πετούν κατά χιλιάδες τους εργαζόμενους στο δρόμο, κάνουν απίστευτα παιχνίδια με την αξιοποίηση του άρθρου 99 κρατώντας ομήρους τους εργαζόμενους χωρίς εισόδημα, χωρίς απόλυση, χωρίς επίδομα ανεργίας.
Η Κυριακή αργία καταργείται, το οχτάωρο εξαφανίζεται, η ανεργία εξελίσσεται σε ωρολογιακή βόμβα. Δύο εκατομμύρια οι άνεργοι. Τρία εκατομμύρια χωρίς περίθαλψη. 500.000 οικογένειες χωρίς ένα ευρώ εισόδημα.
Τα «έκτακτα» χαράτσια γίνονται μόνιμος και άδικος βαρύς φόρος για την πλειοψηφία των νοικοκυριών, η θέρμανση αποτελεί παρελθόν. Ο Αρβανιτόπουλος ισοπεδώνει τη δημόσια παιδεία και ο Γεωργιάδης κατεδαφίζει ό,τι απέμεινε από την πρωτοβάθμια υγεία και τα νοσοκομεία μας.
Οποιαδήποτε κυβέρνηση στην υπηρεσία του λαού θα υποκλινόταν στην προσφορά των δομών αλληλεγγύης. Στα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, στους Γιατρούς του Κόσμου, που βοηθούν χιλιάδες ανασφάλιστους να μην πεθάνουν. Αυτοί, ταγμένοι στην υπηρεσία εξόντωσης του λαού, εισβάλλουν στα γραφεία της αλληλεγγύης ψάχνοντας τάχα για ναρκωτικά. Θέλουν να διαλύσουν την αυτοάμυνα που χτίζουν οι πολίτες για να ξαναβρούν τα φάρμακα και τους γιατρούς τους.
Η ανθρωπιστική κρίση εκφράζεται πια με τραγικό τρόπο. Οι πεινασμένοι, οι άστεγοι, οι εξαθλιωμένοι, οι αυτοκτονίες είναι πλέον γύρω μας, κοντά μας, στο περιβάλλον μας.
Κοροϊδεύουν την ώρα που το σκοτώνουν. Λένε πως οι θυσίες πιάνουν τόπο και φτιάχνουν φανταστικά σενάρια επιτυχίας και ανάκαμψης, τη στιγμή που σχεδιάζουν νέες επιθέσεις.
Φέρουν τεράστιες ευθύνες για την ανάπτυξη του φασισμού και συνεχίζουν την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, προσπαθώντας να σπιλώσουν τις κοινωνικές αντιστάσεις και την Αριστερά.
ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Σήμερα ο συντονισμός των αγώνων μας, η δημιουργία επιτροπών αντίστασης και ανατροπής σε κάθε γειτονιά, η συμπαράταξη όλων μας σε κάθε μικρό και μεγάλο μέτωπο στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς είναι μονόδρομος.
Σήμερα η δράση μας σε δομές αλληλεγγύης για την τροφή, την υγεία, τη στέγη, τη γνώση και τον πολιτισμό, η συλλογική δράση και η στήριξη των συνεταιρισμών και της αλληλέγγυας οικονομίας αποτελούν όρο για να σταθούμε στα πόδια μας σήμερα, για να χτίσουμε ένα διαφορετικό αύριο.
Η Τετάρτη 6 Νοεμβρίου είναι μέρα απεργίας για τους εργαζόμενους, αλλά και μέρα διαδήλωσης για όλο το λαό. Είναι διαδήλωση για τους απεργούς, αλλά και τους ανέργους. Για όσους τους κόβεται το ρεύμα και το νερό. Για όσους ληστεύονται με φόρους. Για όσους απειλούνται με κατασχέσεις. Για όσους πετιούνται έξω από τα σχολεία και τα νοσοκομεία. Για τους νέους και τις νέες που με βία σπρώχνονται στην απογοήτευση και τη μετανάστευση. Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου θα πρέπει να ακουστεί δυνατά η απάντησή μας. Να φωνάξουμε δυνατά ότι υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα, για το λαό μας, για τους εργαζόμενους, τους νέους.
Ο δρόμος που θα ανοίξουν οι αγώνες και μια κυβέρνηση της Αριστεράς, σύμμαχος του λαού και όχι των πλουσίων, των δανειστών και της τρόικας.
Αυτή η απεργία να γίνει η απάντησή μας. Λέμε όχι:
·       Στο ξεχαρβάλωμα της δημοκρατίας.
·       Στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, τον αυταρχισμό και την καταστολή.
·       Στο φασισμό και την εγκληματική δράση της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.
·       Στο φόβο και το διχασμό.
Θα τους φωνάξουμε ότι ο δικός τους δρόμος, είναι ο μονόδρομος της καταστροφής. Ο δικός μας δρόμος, είναι ο δρόμος των αγώνων, της αλληλεγγύης, της αντίστασης, της ανατροπής. Ότι υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα, για το λαό μας, για τους εργαζόμενους, τους νέους. Για την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων, της λιτότητας και των πολιτικών ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας και διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών.
Για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους που ρημάζει τις ζωές μας. Για την παραγωγική, κοινωνική και οικολογική ανασυγκρότηση προς όφελος του λαού, με δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα και τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας. Για την απελευθέρωση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών από το βραχνά των τραπεζών. Για να μπει τέλος στα σκάνδαλα των ιδιωτικοποιήσεων και την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Για να παρθούν άμεσα μέτρα ενάντια στη φτώχεια, για τη στήριξη των ανέργων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Για να δοθεί τέλος στα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή.
Όλοι και όλοι στην απεργία!
Ενάντια στον ολοκληρωτισμό, τα μνημόνια και το φασισμό!
Για να νικήσει η δημοκρατία και η δικαιοσύνη.
Για να νικήσει η ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου