Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στην ερώτηση της Χρυσής Αυγής για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.


Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στην ερώτηση που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή για το δυσβάσταχτο κόστος της θέρμανσης για τα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας.

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/8239845.pdf

Το Υπουργείο ουσιαστικά μας απαντά ότι το μέτρο της εξίσωσης του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν
του πετρελαίου κίνησης, ουσιαστικά έχει αποδώσει (!!!) και έχει περιορίσει το λαθρεμπόριο πετρελαίου.
Επισημαίνει ότι η εξίσωση του ΕΦΚ είναι νόμιμη σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (αλλά δεν λέει ότι είναι και δεσμευτική) ενώ στο τέλος επαναλαμβάνει τα κριτήρια για την παροχή του επιδόματος θέρμανσης.
Εμείς θεωρούμε ότι και φέτος δεν πρόκειται να το διεκδικήσουν τα περισσότερα νοικοκυριά διότι η διαδικασία είναι περίπλοκη, τα χρήματα κανείς αρμόδιος δεν έχει πει πότε θα τα πάρουν 100% και για τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας τα χρήματα είναι ελάχιστα και πρόκειται για ένα χαρτζιλίκι. Για τη Δυτική Μακεδονία προβλέπεται μέγιστο ποσό γύρω στα 1.000 ευρώ επίδομα, αλλά για να το πάρει κάποιος πρέπει να προπληρώσει περισσότερα από 4.200 ευρώ για αγορά πετρελαίου και να περιμένει αρκετούς μήνες για να πληρωθεί το επίδομα. Για τα άτομα τρίτης ηλικίας που δεν έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου δεν έχει παρθεί καμία πρόνοια, για τις μεγάλες πολυκατοικίες που έχουν κοινό λέβητα η διαδικασία είναι δαιδαλώδης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου