Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

AΝΘΗ ΧΕΙΜΩΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΕΚΘΕΣΗ "ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ" ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΦΥΣΗΣ


   Ο  Φλωρινιώτικος  Χειμώνας   μοιάζει με Ανοιξη της  Τούνδρας, της Λαπωνίας και της Σιβηρίας και μπορεί να φιλοξενήσει  όλα τα άνθη της Υπερβορείας.  
  Η κρυφή  ακατέργαστη δύναμη της  Φλώρινας   είναι ακριβώς  αυτό που όλοι νομίζουμε  σαν την πιο μεγάλη της  μειονεξία και αδυναμία :     ο παγετός, το σινιάκι και το χιόνι. 
    Λίγοι  ξέρουν  το μεγάλο θράσος  και ταυτόχρονα  το μεγάλο θαύμα της φύσης, να  ανθίζει  ακριβώς  μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Πως;


                          Τα άνθη του χειμώνα :



                         

                                                           Χειμωνανθός
    Πανέμορφοι πολύχρωμοι πανσέδες

                       
    Πανσέδες, χρυσάνθεμα,μαργαρίτες,  τουλίπες, εντελβάϊς, χειμωνανθοί, τσιντόνια, φορσύνθια, ρείκια, καμέλιες, μαόνια, γιασεμιά γυμνανθή, άνθη της τούνδρας  και της Λαπωνίας, της Σιβηρίας   και πολλά άλλα είδη  που  ανθιζουν  μέσα στο χειμώνα μπορούν να αποτελέσουν  εξαιρετικά  ανθεστήρια(γιορτές και εκθέσεις ανθέων  χειμώνα) ακριβώς  μέσα στις γιορτές  των Χριστουγέννων και του νέου έτους, σε κατάλληλα διαμορφωμένα σκέπαστρα  ή θερμοκήπια  , όχι μόνο σαν παράλληλη εκδήλωση των φωτιών  αλλά και σαν ξεχωριστή  τουριστική ατραξιόν,  σαν  αυτόσκοπος  τουριστικός προορισμός  ή και εμπορική έκθεση (εγχώρια ή διεθνής), όπως θα δούμε παρακάτω.

                                                       
     Το θαμνώδες ρείκι

   Πόσοι ξέρουν το  λεοντοπόδιο (εντελβάϊς ) των φλωρινιώτικων βουνών;

               
    Ο  φλωρινιώτικος χειμώνας  αποτελεί  επιχειρηματική  ευκαιρία  και  για  την Υπερβορεία  Αλλοδαπή.
    Ρωσικοί και Σκανδιναβικοί οίκοι  θα  έδειχναν  ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε μεσογειακή   έκθεση  ανθέων τους,  ακόμα και να καλλιεργούν σε εδάφη μας  τις δικές τους ποικιλλίες , ακριβώς  δίπλα  στα μεσογειακά λιμάνια μας και τα αεροδρόμιά μας.
  Τα  170 χλμ του Λιμανιού της Θες/κης ή της  Ηγουμενίτσας  είναι ΔΙΠΛΑ γιαυτούς.
 
Τουλίπες

                                                       
   Η Φλώρινα γιατί να μην αποτελεί φυσική λογιστική αποθήκη- frose logistics  γιαυτούς;
   Και να αποτελεί  για αυτούς  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ  τους έκθεση- ανθεστήρια, εκμεταλλευόμενη  το «φυσικό  ψυγείο»  της περιοχής  Φλώρινας, κερδίζοντας  3-5 μήνες  να έρθει  η δική τους άνοιξη, μέσα στο δικό μας χειμώνα;



    Με  άνθη χειμώνα πρέπει να στέψουμε  τη Βασίλισσα το Χιονιού στο Νέο Πάρκο της πόλης, έστω και με τεχνητό χιόνι,αν δεν θα έχει χιονίσει .

   Το παρόν αποτελεί μέρος και συνέχεια του σχεδίου  «ΛΕΥΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ  ΦΛΩΡΙΝΑ», βλέπε τον  παρακάτω σύνδεσμο:

ΛΕΥΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ: ΠΩΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΑΣ


   Πρίν  τη στέψη  να έχουν  διενεργηθεί καλλιστεία επιλογής  της  Βασίλισσας  του Χιονιού , της Χιονάτης και της Σταχτοπούτας, αναβιώνοντας  τα γνωστά  παραμύθια.
    Και μάλιστα από  πολυεθνικούς 7 κριτές(ενδεικτικά ντυμένοι  7 νάνοι )  και με πολυεθνικές  συμμετοχές καλλονών, για να δίνονται  φλωρινιώτικοι διεθνείς  τίτλοι   ομορφιάς και καλαισθησίας, να δίνονται αναμνηστικά  γυάλινα γοβάκια  και άλλα παρόμοια αξεσουάρ  και φλωρινιώτικα σουβενίρ (έχουμε;) !!!
   Παράλληλα να λειτουργεί  και έκθεση  τοπικών προϊόντων, καλλιτεχνημάτων και χειροτεχνημάτων τοπικών παραγωγών και καλλιτεχνών, με τη συμμετοχή  και της Σχολής Καλών Τεχνών.
   Παράλληλα, μπορεί να διενεργηθούν  και αθλητικές χιονοδρομικές εκδηλώσεις  αλλά  και ακόμα  παραδοσιακός χιονοπόλεμος  2 ομάδων κλπ.
 Η  οικονομική ανάπτυξη , ειδικά η  χωρίς κρατική  και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ,  από τα μέσα 2014, θέλει φαντασία αλλά και πλήρη  οργάνωση.
        Να υπάρχει πλήρες  πρόγραμμα συμμετεχόντων και πρόβλεψη  εύρους  επισκεπτών , με ακρίβεια , από το α μέχρι το ω.
        Να υπάρχει πλήρης  πρόβλεψη  ιδιωτικών  χορηγών  ή επιχειρηματιών  διοργανωτών.
        Να έχει προβλεφτεί  το μενού, η διαμονή και η ξενάγηση, για όλους τους παρισταμένους, με κίνητρα κέρδους  για τους ιδιώτες διοργανωτές .  
      Να  έχουν προπωληθεί (σα το μέρμηγκα ) εισητήρια  και να έχουν  όλα προνοηθεί από το καλοκαίρι και να χτυπάμε  ΜΕ ΧΕΙΜΩΝΑ  το  χειμώνα που  μας κατατρέχει.
      Κι  αντί να πετάμε  πάγο  μπροστά από τη Βουλή , να μοιράζουμε  άνθη χειμώνα  και   προσκλητήρια  για συμμετοχή  στις «λευκές μέρες»  χειμώνα στη Φλώρινα….
     

                                                                   Κων/νος  Χ. Μπομπότας 

αναρτήθηκε από Ράδιο Φλώρινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου