Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Podium Νέων Καλλιτεχνών στο Ωδείο Φλώρινας


Το Podium Νέων Καλλιτεχνών είναι ένας νέος θεσμός που ξεκινά το Ωδείο έχοντας έναν διπλό εκπαιδευτικό σκοπό.
Η αρχή έγινε στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς με την διοργάνωση δύο ρεσιτάλ των νέων και πολλά υποσχόμενων Φλωρινιωτών καλλιτεχνών Παύλου Νίκου και Κυριάκου Πέτρου, οι οποίοι παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία στο κοινό της πόλης το πρόγραμμα των διπλωματικών τους εξετάσεων. 
Η στιγμή της ολοκλήρωσης των πολυετών σπουδών μουσικής με την εξέταση πτυχίου ή διπλώματος σε κάποιο όργανο αποτελεί μία από τις ιδιαιτέρως σημαντικές στιγμές στη σπουδή και τη ζωή ενός καλλιτέχνη. Κι αυτό γιατί καλείται να υποστηρίξει ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα διάρκειας μιάμισης περίπου ώρας ενώπιον επιτροπής εγκεκριμένης από το Υπουργείο Πολιτισμού, όπου κρίνεται και βαθμολογείται για το σύνολο των σπουδών του και το επίπεδο των ικανοτήτων του. Οι ευκαιρίες όμως που δίνονται σε κάποιον σπουδαστή για να δοκιμάσει το πρόγραμμά του ενώπιον κοινού πριν την τελική εξέταση είναι ελάχιστες σε πανελλήνιο επίπεδο.
Ο νέος θεσμός του Podium Νέων Καλλιτεχνών έρχεται να δημιουργήσει μια φιλόξενη έδρα, διευρύνοντας τη συμμετοχή και σε νέους ταλαντούχους σπουδαστές εκτός Φλώρινας, οι οποίοι αποκτούν μια επιπλέον ευκαιρία να δοκιμαστούν και να τελειοποιήσουν τις επιδόσεις τους.
Το άμεσο όφελος για τους μαθητές του Ωδείου είναι ότι μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά έναν καλλιτέχνη -που κάποτε ήταν στο δικό τους επίπεδο- να ασκείται στο υψηλότερο επίπεδο σπουδών, να μιλήσουν μαζί του, να συνειδητοποιήσουν την δική τους εξέλιξη κι έτσι να βάλουν νέους στόχους για τις μουσικές τους σπουδές. Θα φιλοξενηθούν για το λόγο αυτό ρεσιτάλ διαφόρων οργάνων.
Ο θεσμός του Podium Νέων Καλλιτεχνών ξεκινά με το ρεσιτάλ πιάνου του Διονύση Παντή σήμερα Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18.30στην μικρή αίθουσα συναυλιών του Ωδείου, με έργα J.Brahms, S.Prokofiev, C.Franck. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Διευθυντής του Ωδείου Φλώρινας
Βασίλης Κίτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου