Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ατυχείς επιλογές ή αφροσύνη;

Ο   Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Φλωρίνης, πιστός στην έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση σχετικά με τα θέματα που τον αφορούν, γνωστοποιεί ότι:
Στην προσπάθειά μας για ισχυρότερη τεκμηρίωση του αιτήματός μας για παραμονή της Ταξιαρχίας στην πόλη μας, ζητήσαμε τη συνδρομή του καθ’ ύλην αρμοδίου Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.). Το Ινστιτούτο, ανταποκρινόμενο άμεσα στο αίτημά μας, μας απέστειλε ανάλυση – πρόταση του αντιπροέδρου του κ. Δημητρίου
Ζακοντίνου, την οποία θέτουμε υπ’ όψιν σας. Σημειώνουμε ότι ο κ. Ζακοντίνος είναι έφεδρος αξιωματικός του Πυροβολικού, Οικονομολόγος, μέχρι πρότινος υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας και – μεταξύ πολλών άλλων – απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου.
ΑΤΥΧΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Ή ΑΦΡΟΣΥΝΗ;
Η κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας, η αποσύνθεση της κοινωνίας που βρίσκεται σε κατάσταση απόγνωσης, ηττοπάθειας και παράδοσης αποτελούν αναμφίβολα προϊόντα μιας πολιτικής που επιβάλει αφ’ ενός τη συνεχή και αδιάλειπτη στέρηση πόρων διαβίωσης του Ελληνικού λαού, αφ’ ετέρου ασκεί μία ψυχολογική βία σε όλα τα επίπεδα των στελεχών του κρατικού μηχανισμού επικαλούμενη απίθανη κινδυνολογία ώστε ακόμη και σε επίπεδο σκέψης για πιθανή αντίδραση να καταπνίγεται αμέσως από τις αμφιβολίες και τις τύψεις.
Η συγκεκριμένη πολιτική έχει στόχο να σφραγίσει τη ζωή των Ελλήνων πολιτών αλλά και του Ελληνικού έθνους και κράτους που ενδεχομένως να υποκύψει στη συμμαχία των ατόμων της εξουσίας που διαπλέκονται με καναλάρχες – εργολάβους, αλλά και με λοιπά μεταπρατικά συμφέροντα.
Έτσι λοιπόν αυτό το σύστημα αφού επέφερε πλήγματα (ευτυχώς όχι θανάσιμα ακόμη) σε πυλώνες της εθνικής ισχύος όπως την οικονομία, παιδεία, πολιτισμό, τώρα προχωρά με σταθερό προσανατολισμό και στον επόμενο στόχο που δεν θα τον αναλύσουμε σε όλο του το φάσμα, αλλά μόνο μία μικρή πτυχή του.
Και αναφερόμαστε στο σχέδιο για τη μεταφορά στρατιωτικών μονάδων, στην κατάργηση της εθνοφυλακής και άλλων στρατιωτικών σχηματισμών από τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, μιας περιοχής με πληθυσμό μόλις 300.000 περίπου, με έκταση 9.500 τ.χλμ (το 1/3 του Βελγίου), με σημαντικό ορυκτό πλούτο, με αποθέματα 7 δις tn λιγνίτη, με τους τεράστιους αποταμιευτήρες νερού και την παραγωγή του 70% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας της Χώρας από πλειάδα ατμοηλεκτρικών και υδροηλεκτρικών σταθμών. 
Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για να αντιληφθεί κανείς ότι η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί την ενεργειακή καρδιά της Χώρας και δεν θα ήταν σκόπιμο να εντείνουμε την αντίληψη εγκατάλειψης της περιοχής, ενισχύοντας το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων, των στελεχών των παραγωγικών μονάδων και των δυνητικών επενδυτών, όταν την ίδια στιγμή κυκλοφορούν σε γειτονικές χώρες χάρτες που την ενσωματώνουν σ’ αυτές, ενώ παράλληλα επίσημα χείλη εκστομίζουν μεγαλοϊδεατισμούς.
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει επίσης η καταδρομική επιχείρηση (κακοποιού χαρακτήρα) κατά σωφρονιστικού καταστήματος της Χώρας με αποτέλεσμα την ελευθέρωση αλλοδαπών βαρυποινιτών πράγμα που βεβαιώνει ότι διάφορες συμμορίες περιδιαβαίνουν ανενόχλητες τα σύνορα.
Σε κάθε περίπτωση, αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις θα πρέπει να εγκύψουν με μεγάλη προσοχή στο θέμα και να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους αλλά και τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει μία τέτοια ενέργεια.
Παράλληλα θα βοηθούσε πάρα πολύ αν ελάμβαναν υπόψη πως λειτουργούν άλλα κράτη που θέλουν να προστατεύουν τα εθνικά τους συμφέροντα και αναφέρουμε ενδεικτικά:
 Α. Τις άμεσες ενέργειες της Ιαπωνίας κατά της Κίνας στην Ανατολική Σινική Θάλασσα όπου έχουν συμφέροντα Ιαπωνικές επιχειρήσεις
Β. Την ανάλογη αντίδραση των Φιλιππίνων κατά αλιευτικού πλοίου της Ταϊβάν
Γ. Το γεγονός ότι μέρος του Ισραηλινού στόλου προστατεύει τις εξέδρες έρευνας και άντλησης φυσικού αερίου στην ΑΟΖ του Ισραήλ
Δ. Το γεγονός ότι η Κύπρος πρόκειται να προμηθευθεί δύο πολεμικά σκάφη προκειμένου να προστατέψει τη δική της ΑΟΖ
E. Τον πόλεμο της «Ρέγγας» μεταξύ Ισλανδίας και Ηνωμένου Βασιλείου
Κατά συνέπεια, η απόφαση για την κατάργηση στρατιωτικών σχηματισμών, που ενδεχομένως να μειώνει τη δυνατότητα προστασίας των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Χώρας εν μέσω της αναταραχής που επικρατεί στα Νοτιοδυτικά Βαλκάνια (Κόσσοβο κλπ) θα είναι το λιγότερο ατυχής.
«Είητέ μοι Προμηθείς, οίς το μέλλον μάλιστα μέλει, άλλ ουχί Επιμηθείς, οίς το μέλλον αεί μεταμέλει.»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΖΑΚΟΝΤΙΝΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – Msc Στρατηγικές και Αμυντικές Σπουδές
Για το Σ.Ε.Α.Ν. Φλωρίνης
Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Θεοδώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου