Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ο δημοσιογράφος των σκουπιδιών


«Ο Δημοσιογράφος των σκουπιδιών»

Στενός μου φίλος με αποκάλεσε «Δημοσιογράφο των σκουπιδιών» η αντίδραση μου ήταν άμεση.
Αισθάνθηκα απερίγραπτα ικανοποιημένος! Ενεργός και πιστός «στρατιώτης» μάχιμος στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Φλώρινας, σε με υπηρεσία που έδωσα την ψυχή μου την αγάπησα και δέθηκα με ανθρώπους φιλικούς, αισιόδοξους γεμάτους καλοσύνη, ανιδιοτελείς που ξέρουν μόνο να αγαπάνε και να σέβονται να πονάν και να συμπάσχουν δεμένοι σαν μια ομάδα.

Άνθρωποι που αγωνίζονται καθημερινά όχι μόνο για το μεροκάματο αλλά και το νυχτοκάματο, όταν όλοι εμείς κοιμόμαστε αυτοί αγρυπνούν για να μπορούμε την επόμενη μέρα να αντικρίζουμε μια πόλη καθαρή!
Εκεί είχα τη χαρά να γνωρίσω και έναν ιδιαίτερο άνθρωπο, ένα άνθρωπο γεμάτο χαρίσματα που τριάντα ένα χρόνια έδωσε κομμάτι από την ζωή του στο τμήμα καθαριότητας.
Αψύς και επιθετικός εκεί που πρέπει… ειλικρινής και έντιμος, σημαία του ο καθαρός λόγος! 
Ένας Επόπτης με αξίες και αρχές που δεν τις διαπραγματεύεται με κανέναν, ο λόγος για τον κ. Κακιούση Νίκο, ο προϊστάμενος που αγκάλιασε τους εργαζόμενους όπως η μητέρα τα παιδιά της, τους αγαπά και φροντίζει, υπερασπίζεται τα δικαιώματα τους αλλά και εξαντλεί την αυστηρότητα του όταν και όπου πρέπει.
Ακούραστος φύλακας των ιδεών και αξιών του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, εφαρμόζει κατά γράμμα τους κανόνες, αδιαφορώντας για το πόσο υψηλά ή όχι είναι αυτός που έχει απέναντι του, είναι πάντα με το δίκαιο κρατώντας «σιδερένια πειθαρχεία»…  που θα την ζήλευαν ακόμα  και οι Λακεδαιμόνιοι.
Ευχαριστώ από καρδιάς τον άνθρωπο που με χαρακτήρισε «Δημοσιογράφο των σκουπιδιών» έτσι  μου δόθηκε η ευκαιρία να εκφραστώ αβασάνιστα και ελευθέρα πάνω σε λίγες γραμμές, πάνω σε ένα χαρτί που θα το φυλάξω για να το διαβάζω σε ανθρώπους που ίσως «ντρέπονται» για την δουλειά τους.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου