Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                           
Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ      
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                    
Φλώρινα, 02-09-2014



ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Για τη νέα σχολική χρονιά, εύχομαι στα παιδιά μας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς υγεία, κουράγιο, υπομονή και επιτυχία  στο δύσκολο έργο που τους περιμένει.
Φέτος, η  σχολική χρονιά ξεκινά με καλύτερες προϋποθέσεις στον τομέα των υποδομών, αλλά και με προβλήματα σ’ ότι αφορά το οικονομικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε, λόγω της οικονομικής κρίσης και των μέτρων που ελήφθησαν και λαμβάνονται. Τα οικονομικά του Δήμου, και γενικότερα της Αυτοδιοίκησης έχουν συρρικνωθεί επικίνδυνα, και ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των σχολικών μονάδων, όπως θα θέλαμε.
Η πολιτική της μείωσης του κοινωνικού κράτους δημιουργεί πρόσθετες υποχρεώσεις πρόνοιας στην Αυτοδιοίκηση και σημαντική επιβάρυνση στα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας.
Περνάμε δύσκολα. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται. Όμως πρέπει να προχωρήσουμε βλέποντας μπροστά, για να ξεπεράσουμε τα αδιέξοδα.
Είμαστε προετοιμασμένοι, μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου, να αντιμετωπίσουμε  τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Όμως καμία λύση δεν είναι αποτελεσματική χωρίς  τη συσστράτευση και τη συνεργασία όλων μας. Καλώ τον καθένα και την κάθε καθεμιά της εκπαιδευτικής κοινότητας, πέρα από θέσεις και αξιώματα, σε καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία, για μια ορθολογικότερη χρήση των κονδυλίων και οικονομικότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων. Τόσο εγώ ως Δήμαρχος όσο κι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος θα είμαστε στη διάθεσή σας για τη συνεργασία αυτή. Να σταθούμε αλληλέγγυοι, γιατί κανείς μας δεν περισσεύει σ’ αυτή την προσπάθεια για τα παιδιά μας.
Η διαμόρφωση των πολιτών του μέλλοντος, η προοπτική μιας χώρας έχει να κάνει με τη νοοτροπία που αποκτά ο λαός μας, έχει να κάνει με την εκπαίδευση.  Μια  ευνομούμενη και προοδευτική πολιτεία, η αναμόρφωση και η προοπτική ενός τόπου, η ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος, βασικό συστατικό στοιχείο για την ποιότητα ζωής μιας κοινωνίας, ο βαθμός του πολιτισμού μας, εξαρτάται από την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Για μας ως Δημοτική Αρχή, η δημιουργία ικανοποιητικών συνθηκών εργασίας και μάθησης είναι πρώτη προτεραιότητά μας. Επενδύουμε στην παιδεία, σε όλες τις βαθμίδες της, γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι το μέλλον του τόπου μας και της κοινωνίας μας.
Σας εύχομαι υγεία και να ’ναι δημιουργική η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει σήμερα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου