Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 2ο ΓΕΛ Φλώρινας


Σύμφωνα με τις Υ.Α. 143571/Γ4/10-9-2014 περί «Θεσμοθέτησης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» και ΓΔ 58β/1-9-2014 περί «Κοινωνικού Σχολείου»: Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. 
Ο θεματικός άξονας φέτος ήταν “Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι” .Μέσα σε αυτά τα πλαίσια στις 14-10-2014 στο σχολείο μας υλοποιήθηκαν με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ομιλία, με θέμα «Πώς συνδέεται ο αθλητισμός με τον ρατσισμό και την διαφορετικότητα » Ακολούθησαν αθλητικές εκδηλώσεις ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, με τη συμμετοχή αρκετών ομάδων, στις οποίες συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων. Σκοπός των αγώνων ήταν όχι η νίκη αλλά η ευγενής άμιλλα, η διασκέδαση και συμμετοχή όλων. Παράλληλα μια ομάδα μαθητών, παρακολούθησε με ενδιαφέρον την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Ο λαθρεπιβάτης». Με αφορμή την ταινία ακολούθησε γόνιμος διάλογος και οι μαθητές στάθηκαν επικριτικοί απέναντι στο ρατσισμό, δημιούργησαν κολάζ και αποτύπωσαν σε χαρτόνια και μπαλόνια αντιρατσιστικά μηνύματα.
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς και θεωρούμε ότι κάθε μαθητής με τη συμμετοχή του πήρε , αλλά και έδωσε μηνύματα. Μερικά στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου