Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας.


                                                                    ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας.

 Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας καθηγητή κ. Αντώνιο Τουρλιδάκη. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Κώστας Ντίνας και ο Κοσμήτορας της Παιδαγωγικής Σχολής κ. Πέτρος Καριώτογλου.

 Χαιρετίζοντας τον Πρύτανη, ο Αντιπεριφερειάρχης είπε τα εξής: «Σας καλωσορίζω στη Φλώρινα και σας συγχαίρω και από κοντά για την εκλογή σας. Όπως γνωρίζετε, διακαής πόθος όλων των κατοίκων της Δ. Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας ήταν να αποκτήσουμε αυτοτέλεια στη διοίκηση του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας έτσι ώστε να σχεδιάσουμε με νέους, πιο παραγωγικούς τρόπους προς το συμφέρον της κοινωνίας και το Πανεπιστήμιο να αποκτήσει τη δυναμική που του αξίζει. Θεωρούμε ότι η εκλογή σας θα συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να υλοποιήσουμε όλα αυτά που πρέπει να γίνουν στην περιοχή μας και έχουν σχέση με το Πανεπιστήμιο και τη δράση της πανεπιστημιακής κοινότητας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επισκεφτήκατε σήμερα την Π.Ε. Φλώρινας. Όπως γνωρίζετε, το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία του στη Φλώρινα. Πιστεύουμε ότι με τη συμβολή σας θα ενισχυθούν τα τμήματα που λειτουργούν ήδη στην Π.Ε. Φλώρινας αλλά ενδεχομένως να δημιουργήσουμε και άλλα τμήματα. Αυτό θα το συζητήσουμε για να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε κι εμείς προς αυτήν την κατεύθυνση. Είμαστε βέβαιοι ότι με τη νέα διοίκηση θα μας δοθεί η δυνατότητα να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για μια παιδαγωγική κοινότητα σε σωστές βάσεις, με διαφορετικό τρόπο λειτουργίας από αυτόν που είχαμε μέχρι σήμερα με τη διορισμένη διοίκηση. Ευελπιστώ ότι θα έχουμε άψογη συνεργασία και από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι θα βοηθήσουμε το Πανεπιστήμιο σε ότι χρειάζεται.».
 Ο Πρύτανης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την υποδοχή και τη φιλοξενία εκφράζοντας παράλληλα τους χαιρετισμούς του προς όλη την κοινωνία της Φλώρινας. Αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη βαρύτητα που έχει ο Νομός για τη Δ. Μακεδονία δηλώνοντας πως αποτελεί πραγματική πρόκληση η εδραίωση και η ενδυνάμωση του Πανεπιστημίου προκειμένου αυτό να συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό κομμάτι του τοπικού γίγνεσθαι. Δεσμεύτηκε ότι στόχος της νέας διοίκησης είναι η δυναμική ανάπτυξη του Πανεπιστημίου με πρώτο μέλημα την αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών, έργο που έχει ήδη ενταχθεί στο περιφερειακό πρόγραμμα για την επόμενη περίοδο. Όπως είπε, στόχος είναι τόσο τα τοπικά όσο και τα πολυτεχνικά τμήματα να συνεισφέρουν στη βελτίωση της ποιότητας των αποφάσεων για τις οποίες θα υπάρχει πλέον επιστημονική τεκμηρίωση και βάση ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία του να αποκτήσει το Πανεπιστήμιο εξωστρέφεια ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό σε εθνικό επίπεδο λόγω της ποιότητας σπουδών του.  Επεσήμανε ότι ο ρόλος του Πανεπιστημίου είναι σημαντικός και σε διακρατικό επίπεδο καθώς, παρά την ακραία οικονομική κρίση, το βιοτικό επίπεδο, οι δημοκρατικοί θεσμοί, η τεχνική νομοθεσία και η τεχνογνωσία που διαθέτουμε βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με τις γειτονικές χώρες, οι οποίες στα πλαίσια της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιμένουν μέσω της δικής μας δράσης να αποκτήσουν μια πιο ευρωπαϊκή νοοτροπία. Κάλεσε την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει τους φοιτητές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εκμεταλλευόμενη το γεγονός πως αποτελούν πρεσβευτές της περιοχής σε όλη τη χώρα, ενώ ζήτησε από την περιφέρεια να συμβάλλει στην ένταξή τους σε συλλογικές δράσεις σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της. Κλείνοντας, δήλωσε ότι ξεκινάει μια νέα μέρα για το Πανεπιστήμιο το οποίο οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε σαν τη μόνη ελπίδα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η Φλώρινα είναι Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο είναι Φλώρινα. Εμείς καλούμαστε με τη δράση και το έργο μας από εδώ και πέρα να τεκμηριώσουμε τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητο και να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο ότι δεν θα φύγει από την περιοχή.».
Ακολούθησαν ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Βίντεο από τη συνάντηση στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

https://www.youtube.com/watch?v=gRGVa2v5HBY (Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη)
https://www.youtube.com/watch?v=i4td5RGucVk (Δήλωση Πρύτανη)
https://www.youtube.com/watch?v=2YKynXo_0-s (Ερωτήσεις Δημοσιογράφων – μέρος Α)

https://www.youtube.com/watch?v=H3fxGoqt3HQ (Ερωτήσεις Δημοσιογράφων – μέρος Β)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου