Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ερώτηση προς το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας απευθύνει η νεολαία Αχλάδας

Δραττόμενοι από δημοσίευμα του Ε/Υ κέντρου Φλώρινας , με αφορμή την λαϊκή συνέλευση που συγκλήθηκε την Κυριακή 01 Μαρτίου στο Τ.Δ. Αχλάδας, με θέμα την μετεγκατάσταση του οικισμού όπου παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, οι βουλευτές Φλώρινας Ι. Αντωνιάδης και Κ. Σέλτσας , ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σ. Μπύρος, η Αντιπεριφερειάρχης ενέργειας Ε. Παναγιωτίδου ο Δήμαρχος Φλώρινας Ι. Βοσκόπουλος ο Πρόεδρος Ε/Υ κέντρου Φλώρινας Κ. Σιάκος , Πολιτικά πρόσωπα Κοζάνης, εκπρόσωποι και άλλων πληττόμενων κοινοτήτων, ο πρόεδρος Αχλάδας Α. Μάινος και όλοι οι κάτοικοι του Δ.Δ. Αχλάδας , εύλογα γεννάται η απορία και ρωτάμε το γραφείου τύπου του Ε/Υ κέντρου να μας πεί ποιός από όλους τους προαναφερόμενους είναι ‘’η ανεύθυνη φωνή?’’.

Εσείς ως Ε/Υ κέντρο αφού κόπτεστε τόσο για το δικαίωμα στην εργασία γιατί δεν βάλατε πλάτη ώστε να στηρίξετε την οποιαδήποτε απόφαση των εργαζομένων στα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας (κατοίκων του χωριού )και ενώ θα έπρεπε να είστε συμπαραστάτες , προτιμήσατε να παραμείνετε ‘’άφωνοι ‘’ σε μια άκρη με ύφος διερευνητικό και καχύποπτο, βρίσκοντας την ευκαιρία μέσο του δημοσιεύματος να κάνετε κακή κριτική σε ό,τι ειπώθηκε στην συνέλευση από τους προαναφερόμενους . Είναι γνωστό πως τα καθήκοντα σας ως Ε/Υ/ κέντρο είναι να ελέγχετε για τυχόν ύπαρξη μαύρης εργασίας , την καταλληλότητα των εργασιακών σχέσεων και συνθηκών , να προστατεύετε τα δικαιώματα των εργαζομένων όσο αφορά τις υπερωρίες , να κάνετε παρεμβάσεις για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων και να μην σιωπάτε εθελοτυφλώντας στις περιβαλλοντολογικές παραβάσεις των εταιριών . Δεν ήρθε ποτέ το εργατικό κέντρο να ελέγξει αν υπάρχει μαύρη εργασία , υπερωρίες , μεροκάματα εργαζομένων. Γνωρίζετε κύριοι του εργατικού κέντρου πως αυτή την στιγμή οι εργαζόμενοι δουλεύουν σ΄ επικίνδυνα σημεία , με κίνδυνο την ζωή τους ? έχετε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για αποζημιώσεις για τ΄ ατυχήματα που έχουν δίνει πάνω στον χώρο εργασίας ?. Αυτός είναι ο δικός σας ρόλος . Σαφέστατα και η ανεργία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των εργαζομένων , σε μια περιοχή όμως την οποία εκμεταλλεύονται οι εταιρείες με τον όποιο τρόπο , εσείς ως εργατικό κέντρο θα έπρεπε να σηκώσετε το δάχτυλό σ΄ αυτούς και όχι στους εργαζόμενους (κάτοικους του χωριού ), διότι με το δημοσίευμα σας πολύ απλά μας μεταφέρετε αυτό που θέλουν να μας πουν οι δραστηριοποιούμενες εταιρείες (απειλώντας) με 50 απολύσεις εργαζομένων με την παύση εργασίας της 3ης βάρδιας .
Παρακαλούμε πολύ θα θέλαμε να μας επισημάνετε ποιος από τους προαναφερόμενους είναι ‘’η ανεύθυνη φωνή ‘’ διότι εμείς ως κάτοικοι δεν ακούσαμε καμία μια τέτοια φωνή , εκτός από το δημοσίευμά σας, το οποίο μόνο ανεύθυνο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς όταν ακυρώνει όλους αυτούς που προαναφέραμε . Εμείς ως Νεολαία Αχλάδας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ιθύνοντες που βρέθηκαν δίπλα μας . Τους ευχαριστούμε και περιμένουμε πολλά από αυτούς .

Νεολαία Τ.Δ. Αχλάδας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου