Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Διάκριση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονιας‏‎

International biennial watercolor Castra Slobenia Μια επιτυχία της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας με την συμμετοχή δυο προπτυχιακών νέων καλλιτεχνών από το ΤΕΕΤ                                    

Η διεθνής μπιενάλε Ακουαρέλας πρόκρινε τη Μάρα Δημοπούλου προπτυχιακή καλλιτέχνη και την Τζάνη Χριστίνα επί πτυχίο καλλιτέχνη  του ΤΕΕΤ / Σχολή καλώ τεχνών Φλώρινας/ ΠΔΜ να συμμετέχουν στην διεθνή μπιενάλε CASTA 2015 που διεξάγετε στην Σλοβενία. Η διάκριση έγινε ανάμεσα σε 340 καλλιτέχνες που εκπροσωπούσαν 53 χώρες


Δύο έργα -φόρος τιμής- στην άγρια ελευθερία, ζώα που δεν φυλακίζονται δεν δεσμεύονται,ζούνε με τους δικούς τους κανόνες. Έμαθαν να είναι περήφανα και να ξαναγεννιούνται από τις στάχτες τους.
Και εκεί που νιώθεις αγενής που προσπαθείς να τα φυλακίσεις σε ένα κομμάτι χαρτί, κλέβεις λίγο από την ελευθερία τους όταν προσπαθείς να τα αποτυπώσεις με την ίδια ακριβώς υπόστασή τους: αφηρημένα, τυχαία,ευαίσθητα αλλά και αγέρωχοι στιλβωμένοι μεσολαβητές του θεού.

 τίτλος του πρώτου έργου ''eagle's rules- οι κανόνες του αετού'' 
 τίτλος δεύτερου έργου ''phoenix rudeness- η αγένεια του φοίνικα''

Μάρα Δημοπούλου(4ετος)
Μάρα  Δημοπούλου

Μάρα  ΔημοπούλουΤι έχει να πει η τέχνη για τις ανέμελες στιγμές των παιδικών  χρόνων μέσα στην ευεργεσία της φύσης; Ένα Σαββατοκύριακο στο χωριό μακρυά από την πόλη. Το Σάββατο ένα παιδί  περιεργάστηκε τον κόκορα και την Κυριακή έπαιξε μαζί του. Ο χρόνος δεν είναι στιγμιότυπα είναι η συνέχεια των σχέσεων  μέσα σε μια ακλόνητη καθημερινότητα που μας καλεί να δίνουμε νόημα στις αναμνήσεις που παράγει.
Τίτλος πρώτου έργου:Σάββατο
Τίτλος δεύτερου έργου: Κυριακή
Χριστίνα Τζάνη(5ο έτος)

Τζάνη Χριστίνα

Τζάνη Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου