Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Καταγγελία νεφροπαθούς στο νοσοκομειο φλώρινας

Αποτέλεσμα εικόνας για νοσοκομειο φλωρινας
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΟΥΣ στο Γ.Ν.Φλώρινας

Είμαι νεφροπαθής και κάνω αιμοκάθαρση εδώ και μερικά χρόνια στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου φλώρινας.
Η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 4 χρόνια στη μονάδα είναι απερίγραπτη και πέρα από κάθε έλεγχο.
Ως νεφροπαθείς υφιστάμεθα τρομακτικές πιέσεις για να κρατήσουμε κλειστό το στόμα μας, ώστε να μη βγεί τίποτα απ’αυτά που συμβαίνουν εδώ προς τα έξω, αλλά κυρίως στο να υπακούσουμε τις εντολές της υπεύθυνης νεφρολόγου ιατρού Κου Βασιλείου Ειρήνης, των οποίων την τήρηση απαιτεί από εμάς ώστε να έχει το πάνω χέρι στην αντιπαράθεση της με τη Διοίκηση του νοσοκομείου.
Με την απειλή της αποπομπής μας από τη μονάδα, η εν λόγω ιατρός εκβιάζει τη συμπεριφορά και τη στάση μας προς το νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος αλλά και προς τη διοίκηση του νοσοκομείου.
Μας ενοχλεί τηλεφωνικά οποιαδήποτε ώρα της ημέρας για να μας "ανακοινώσει" τις προθέσεις της και τη στάση που πρέπει να κρατήσουμε στην διαμάχη που η ίδια έχει με τη διοίκηση του νοσοκομείου.
Ζητά πχ  από μας να ενεργοποιήσουμε τις γνωριμίες μας σε άλλες μονάδες τεχνητού νεφρού (για όσους έχουμε) και να τις χρησιμοποιήσουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της.
Οι περισσότεροι από μας είναι χαμηλού εισοδήματος και δεν διαθέτουν τα μέσα, τις δυνατότητες αλλά και τη φυσική υγεία ώστε να πάμε μόνοι μας σε άλλες μονάδες της περιοχής.
Είμαστε Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες και ακριβώς αυτές οι ανάγκες μας έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από την υπεύθυνη ιατρό του τμήματος και χρησιμοποιούνται ως όπλο στη διαμάχη της με την διοίκηση, την οποία κι εκείνη την απειλεί με παραίτηση και εγκατάλειψη της μονάδος  του νοσοκομείου χωρίς ειδικό νεφρολόγο.
Έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο κλίμα τρομοκρατίας που πολλοί από μας αντιμετωπίζουν την προσέλευση στη μονάδα αιμοκάθαρσης ως γολγοθά και αναγκάζονται να τηρήσουν σιωπή για να αποφύγουν τα χειρότερα και κυρίως την απόπομπή τους από τη μονάδα.
Είμαστε έρμαια των απειλών της ιατρού, πως είτε θα μειώσει ξαφνικά των αριθμό των αιμοκαθαρόμενων, είτε θα παραιτηθεί αιφνιδίως και θα μας αφήσει κυριολεκτικά, όπως λέει, στα κρύα του λουτρού.
Παρακαλώ τους υπεύθυνους φορείς να δώσουν επιτέλους ένα τέλος στο μαρτύριο που βιώνουμε ως νεφροπαθείς τα τελευταία 4 περίπου χρόνια γιατί η κατάσταση πλέον έχει φθάσει στο απροχώρητο.
Ας γνωρίζουν βέβαια πως είναι τρομακτικά δύσκολο μέσα στο κλίμα τρομοκρατίας που έχει παγιωθεί, ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να αποσπάσουν κάποια επώνυμη καταγγελία, μιας και φόβος αλλά κυρίως η φτώχια κυριαρχούν κι έχουν μετατρέψει τον τοπικό σύλλογο νεφροπαθών σε υποχείριο της ιατρού.
Ας γνωρίζουν επίσης πως η εν λόγω ιατρός έχει ήδη δύο καταγγελίες από παλαιούς ασθενείς που έχουν αποβιώσει και βρίσκονται σε διερεύνηση από την Εισαγγελία Φλώρινας.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως από το σύνολο των επικουρικών νεφρολόγων ιατρών που πέρασαν κατά καιρούς από το νοσοκομείο της Φλώρινας τα τελευταία 4 χρόνια και υπηρέτησαν στην εν λόγω μονάδα, ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν θέλησε να παραμείνει ώρα παραπάνω εξαιτίας του κλίματος το οποίο περιγράφω.
Ένας μάλιστα εξ'αυτών έφθασε να καταγείλει τη συνάδερφό του στον τοπικό ιατρικό σύλλογο, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.
Ακόμα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ενώ στα υπόλοιπα νοσοκομεία η εργασία του νοσηλευτικού προσωπικού σε τμήματα μονάδων τεχνητού νεφρού είναι περιζήτητη, στο νοσοκομείο φλώρινας ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θέλει να δουλέψει εκεί και κάποιες μάλιστα από το ήδη υπάρχον νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος “βάζουν μέσο” για να αλλάξουν χώρο εργασίας.
Παρακαλώ και πάλι τους υπεύθυνους φορείς να παρέμβουν και να κάνουν κάτι πριν συμβεί κάτι το απερίγραπτα δραματικό που θα εκθέσει την πόλη και το σύστημα υγείας τόσο στο πανελλήνιο αλλά και διεθνώς και μακάρι να καταφέρουν να σπάσουν τη σιωπή του φόβου και του τρόμου που έχει επιβληθεί και μας έχει μετατρέψει σε τραγικά θύματα και την ασθένειά μας σε γολγοθά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου