Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

«Let's Do It Greece» στην Φλώρινα



Στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού «Let's Do It Greece» συμμετείχε ο Δήμος Φλώρινας, την Κυριακή 14 Απριλίου 2013.
Η συγκεκριμένη δράση
στοχεύει στο «χτίσιμο» συνεργασιών με περιβαλλοντικές οργανώσεις, με την Εκπαιδευτική Κοινότητα και με φορείς που έχουν κοινό όραμα, στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος υιοθεσιών τοποθεσιών από εθελοντικές οργανώσεις, σχολεία,
 άλλους φορείς και τέλος στην προώθηση του μηνύματος της ολοκληρωμένης διαχείρισης των αποβλήτων (μειώνω-επαναχρησιμοποιώ-ανακυκλώνω) με ταυτόχρονη ανάδειξη των εναλλακτικών μεθόδων διαχείρισης.
Έτσι, αφυπνίζει και ενεργοποιεί το εθελοντικό και περιβαλλοντικό πνεύμα των μαθητών, αλλά και των πολιτών γενικότερα, και γίνεται το έναυσμα για περαιτέρω προσπάθεια ανάλογων ενεργειών μέσα στα πλαίσια του εθελοντισμού, αυτό το δύσκολο διάστημα που περνούμε.
Και οι στόχοι αυτοί έγιναν πραγματικότητα στο Δήμο μας,
 αφού το Σώμα Ελλήνων Οδηγών Φλώρινας και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων μαζί με μαθητές από σχολικές μονάδες του Δήμου, υπαλλήλους και φορείς του, προέβησαν στον καθαρισμό της περιοχής γύρω από τον ποταμό Σακουλέβα, ενώ τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Φλώρινας καθάρισαν το ίδιο το ποτάμι.
Παράλληλα, ο Σύλλογος το «Βαρόσι» μαζί με τους Florinistas καθάρισαν την περιοχή του λόφου του Αγίου Παντελεήμονα.
Ο Δήμος Φλώρινας προμήθευσε τους παραπάνω 
συμμετέχοντες με τα απαραίτητα είδη για τον καθαρισμό των χώρων (γάντια, σκούπες, σακούλες, φαράσια κλπ), ενώ ήταν μια πραγματικά μοναδική ευκαιρία για τη συμμετοχή των φορέων του Δήμου για τον καθαρισμό του, γεγονός που αποτελεί καλό παράδειγμα προς τους μικρούς δημότες.
Ο Δήμος Φλώρινας ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την άψογη μεταξύ τους συνεργασία, η οποία άφησε πολλές υποσχέσεις και για επόμενες συνεργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου