Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Στις εργασίες του 11ου Παμμακεδονικού Συνεδρίου συμμετείχε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.



Στις εργασίες του 11ου Παμμακεδονικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Φλώρινας στις 13 και 14 Ιουλίου 2013 και ολοκληρώνεται στις 15 Ιουλίου με την πραγματοποίηση εκδρομής των συνέδρων, συμμετείχε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Κατά το χαιρετισμό του, είπε:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που εκπροσωπώ τους πολίτες του Δήμου Φλώρινας, να σας υποδεχτώ στο 11ο συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων, εδώ στην πόλη της Φλώρινας, στο κέντρο του Μακεδονικού πολιτισμού.
Στη Φλώρινα, που πολλές φορές βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» ανιστόρητων, που στόχο έχουν τη δημιουργία προβλημάτων στις σχέσεις μας με τους γείτονες.
 Η ιστορική γνώση  είναι απαραίτητη για τη χάραξη μιας πολιτισμικής στρατηγικής.  Κι εσείς οι απανταχού Μακεδόνες με την πλούσια πολιτισμική σας δράση, κάνετε το εθνικό και πατριωτικό σας χρέος. Κρατάτε Θερμοπύλες, για την Ελλάδα, τη Φλώρινα, τη Δυτική Μακεδονία.
Η κοινή μας στάση και δράση, αποτελεί το εθνικό ανάχωμα, για οποιονδήποτε επιβουλεύεται την ακεραιότητα της χώρας μας.
Ως Δήμος Φλώρινας είμαστε κοντά σας, επιδιώκοντας τη φιλία, τη  συνεργασία και την αλληλεγγύη  μεταξύ μας.  Κι αυτή η συνεργασία πρέπει να στηρίζεται στην αλήθεια, την ειλικρίνεια και τον αλληλοσεβασμό.
Ξέρω ότι πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομογένεια και είναι ανάγκη να λυθούν, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Ξέρω πως η επίσημη πολιτεία δεν ασχολείται όσο θα έπρεπε και όσο θα θέλαμε και θα θέλατε. 
Όμως τίποτε δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα. Κι εδώ χρειάζεται η στράτευση ολόκληρου του Ελληνισμού, τόσο του Ελλαδικού όσο και της Διασποράς.  Και το 11ο  συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων αυτό το στόχο έχει. Γι’ αυτό και ο Δήμος Φλώρινας αγκάλιασε τη δράση αυτή και τη στηρίζει ανεπιφύλακτα.
Είναι γεγονός ότι η πατρίδα μας αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.  Γι’ αυτό και  η ενότητά μας ως Ελληνικό έθνος, μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας μας, είναι ιστορική αναγκαιότητα.
Κυρίες και κύριοι,
Οι Φλωρινιώτες της διασποράς αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού του νομού μας.
Οι συνθήκες μια δύσκολης περιόδου τους ανάγκασαν να ξενιτευτούν. Στις νέες τους πατρίδες δούλεψαν και πρόκοψαν-επαγγελματικά, οικονομικά, πνευματικά.
Δεν ξέχασαν όμως ποτέ τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.
Εδώ από τη Φλώρινα, το 11ο  Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων  θέλουμε να  αγκαλιάσει το σύνολο των Μακεδόνων και να  αναδείξει με καθαρότητα και δυναμικό τρόπο, εντός και εκτός των ελληνικών τειχών, τη γνήσια και αυθεντική έκφραση της Μακεδονικής Ρωμιοσύνης και να προβάλλει την ιστορική της ταυτότητα και τις ιστορικές αξίες και ρίζες της.
-Να φέρουμε πιο κοντά το σύνολο των μακεδονικής καταγωγής, δημιουργώντας σχέσεις αλληλεγγύης και μονιμότερους δεσμούς μεταξύ μας.
-Να δουλέψουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να βάλλουμε τις βάσεις, για να θυμίζουμε στις νέες γενιές, τις ρίζες μας και τη μακραίωνη ιστορική μας διαδρομή, ότι εμείς οι Μακεδόνες είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι με το αρχαίο παρελθόν αλλά και με τον οικουμενικό σύγχρονο Ελληνισμό.
-Να  δημιουργήσουμε και όπου υπάρχουν, να ενισχύσουμε τις γέφυρες φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στη μητροπολιτική Ελλάδα και τη μακεδονική διασπορά, με την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση.
-να δημιουργήσουμε ένα μόνιμο επιστημονικό κέντρο έρευνας, τεκμηρίωσης και πληροφόρησης.
Έτσι δίνουμε μια ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς που εξακολουθούν να μην αποδέχονται τη διαπιστωμένη ιστορική πραγματικότητα.
Έτσι απαντάμε στη δράση μιας ολιγάριθμης ομάδας, στα γνωστά εξαπτέρυγα  του ψευδεπίγραφου κράτους.
Όλοι αυτοί, γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν έχουν σχέση και ψυχική ζωντανή επαφή με τη Μακεδονία μας.  
Το 11ο  Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων δίνει   την αποστομωτική απάντηση σε όλους αυτούς ότι  εμείς οι Μακεδόνες  δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε ούτε ετεροκαθοριζόμαστε. Είμαστε   πολίτες της μιας και μοναδικής πατρίδας της Ελλάδας. 
Εμμένουμε αταλάντευτα στις πατροπαράδοτες αρχές και αξίες μας της Μακεδονικής Ρωμιοσύνης, στη διαχρονική προσφορά των προγόνων μας και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να θίξει τη συλλογική μας μνήμη.
Εμείς δεν κατασκευάζουμε ιστορία, έχουμε μακραίωνη ιστορία.
Εμείς δεν κατασκευάζουμε πολιτισμό, έχουμε πλούσιο πολυπολιτισμό και τον βλέπουν οι χιλιάδες επισκέπτες στην καρδιά της Μακεδονίας τη Φλώρινα και την περιοχή της.
Καλωσορίζοντάς σας για άλλη μια φορά σας εύχομαι επιτυχία στις εργασίες σας και καλή διαμονή στη φιλόξενη Φλώρινα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου