Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΗΛΙΑΔΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                          
Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης στο 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων και στο 3ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα

Τις εργασίες του 11ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα, παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης.

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου, το Σάββατο 13 Ιουλίου, ο κ. Ηλιάδης ανέφερε στο χαιρετισμό του:
«Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,
Καλωσορίσατε στη Φλώρινα, καλωσορίσατε στη γη της Μακεδονίας.
Για όλους εμάς, αιρετούς και πολίτες αυτού του ακριτικού νομού, η παρουσία σας αποτελεί μεγάλη τιμή και ιστορική ευκαιρία.
Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, περνά δύσκολες στιγμές. Σε αυτή τη χρονική συγκυρία απαιτείται η ενότητα και η ομοψυχία. Απαιτείται η αναζήτηση της αλήθειας σε κάθε τομέα, που θα μας κρατά άρρηκτα δεμένους με την ιστορία μας και θα μας προετοιμάζει για το μέλλον το δικό μας, αλλά κύρια των παιδιών μας.
Κυρίες και κύριοι,
Για πάνω από μισό αιώνα οι - ανά την υφήλιο - Παμμακεδονικές Ενώσεις αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές μας στα πέρατα του κόσμου. Η προσφορά σας, ανιδιοτελής και πολύτιμη, πιάνει τόπο. Και εμείς είμαστε ευγνώμονες απέναντι σας για όσα κάνετε.
Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά τον καθένα σας και ιδιαίτερα την κυρία Νίνα Γκατζούλη, τη συντονίστρια των Ενώσεων. Θέλω να ευχαριστήσω παράλληλα και τους διακεκριμένους ομιλητές που θα ακούσουμε σε λίγη ώρα: τον Επίτιμο Διοικητή του 3ου Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο εν αποστρατεία κ. Ιωάννη Ζούκα και την Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κα Μαρία Νυσταζοπούλου – Πελεκίδου.
Το 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, στην ακροτελεύτια αυτή περιοχή της χώρας μας, να δούμε κατάματα την αλήθεια, μακριά από ανιστόρητους ευκαιριακούς καπηλευτές.
Πέρσι, συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Φλώρινας και ήδη από φέτος διανύουμε τον δεύτερο αιώνα ελεύθερου βίου. Όμως, η ιστορία μας δεν είναι μόνο αυτά τα 100 χρόνια, όπως πολλοί προσπαθούν να αποδείξουν, εντός εισαγωγικών.
Η ιστορία μας, η ιστορία της μίας και Ελληνικής Μακεδονίας είναι άνω των 2.000 χρόνων. Είναι η ιστορία που εξακολουθεί να γράφεται και δεν παραγράφεται. Είναι η ίδια η ζωή μας, των προγόνων μας που έχυσαν το αίμα τους σε τούτα τα χώματα και των απογόνων μας που θα συνεχίσουν να δημιουργούν και να μεγαλουργούν.
Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα - σε συνέχεια του Συνεδρίου σας  - να σας προσκαλέσω να παρακολουθήσετε τις εργασίες και του 3ου Συνεδρίου Απανταχού Φλωρινιωτών που ξεκινά το απόγευμα της Δευτέρας. Ελπίζω να είστε εδώ και να μας τιμήσετε.
Αγαπητοί απόδημοι αδερφοί μας, αγαπητοί απόδημοι Μακεδόνες
Βρίσκεστε σε έναν τόπο που όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου αντικρίζεις Ελλάδα, αντικρίζεις Μακεδονία.
Όπου κι αν σταθείς θα μυρίσεις Ελλάδα, θα μυρίσεις Μακεδονία.
Αυτή είναι η Φλώρινα. Είναι η ίδια η Ελλάδα, η ίδια η Μακεδονία.
Αυτές τις εικόνες, αυτές τις μυρωδιές, κρατήστε τες βαθιά στη ψυχή σας.
Κρατήστε την Ελλάδα και τη Μακεδονία μέσα σας».

Αργότερα την ίδια μέρα, ο κ. Ηλιάδης απηύθυνε χαιρετισμό και κατά την επίσημη έναρξη του 3ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος στη Σιταριά. Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης «οι Μακεδόνες, με τον τρόπο τους, έχουν κατακτήσει όλη την υφήλιο. Νοιώθω υπερήφανος που λίγοι, αλλά δραστήριοι άνθρωποι, καταφέρνουν να κάνουν τόσο μεγάλα πράγματα. Και όλα αυτά για να αποδείξουμε τα αυτονόητα. Εμείς ξέρουμε ποιοι είμαστε. Ας ψάξουν οι άλλοι να βρουν ποιοι είναι».
Παράλληλα, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον πολιτιστικό σύλλογο «Νέοι Ορίζοντες Σιταριάς, τα χορευτικά συγκροτήματα που έλαβαν μέρος στο Αντάμωμα και τους προέδρους των Παμμακεδονικών Ενώσεων «τους οποίους σήμερα η Ελλάδα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου