Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Στο 3ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στη Σιταριά ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος



Στο 3ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στη Σιταριά παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013.

Κατά το χαιρετισμό του είπε:
«Οι Μακεδόνες αγωνίστηκαν σκληρά για να αποκτήσουν την ελευθερία τους από τους Τούρκους. Και η Φλώρινα έζησε τη σκληρότητα εκείνων των χρόνων και μετέπειτα  περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή. Το τίμιο αίμα πολλών  ανώνυμων και επώνυμων αγωνιστών Φλωρινιωτών, πότισε τη Μακεδονική γη.  
Σήμερα, ζούμε σε περίοδο ειρήνης. Κοιτάζουμε το μέλλον με ρεαλισμό και αισιοδοξία, παρά τα δύσκολα που περνάμε. Πως το αύριο θα είναι καλύτερο από το σήμερα.  Θέλουμε ως λαός και ως Φλωρινιώτες την ειρήνη και τη συνεργασία με όλους. Είμαστε φιλήσυχοι και εργατικοί. Αλλά αμετακίνητοι σε ό,τι έχει να κάνει με την πατρίδα μας και τα σύνορά της. 
Το 3ο  Παμμακεδονικό Αντάμωμα  είναι μια πραγματικότητα. Η καρδιά του πολιτισμού της Μακεδονίας χτυπάει απόψε στη Σιταριά, με τη συμμετοχή όλων αυτών των νέων ανθρώπων, που αποτελούν το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας.
Είμαστε εδώ, για να ανταλλάξουμε απόψεις, να ακούσουμε προτάσεις και ιδέες, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις στενής φιλίας και συνεργασίας. 
Είμαστε εδώ, για να κοιταχτούμε στα μάτια και πιασμένοι χέρι με χέρι να φωνάξουμε «εδώ είναι η πατρίδα, η αλληλεγγύη, η ειρήνη και η φιλία, εδώ και το ανάχωμα για τους κακόβουλους της ιστορίας και του πολιτισμού».
Είμαστε εδώ, όλοι μαζί, για να συζητήσουμε το σήμερα και το αύριο των δικών μας ανθρώπων, του δικού μας τόπου, της γης των γονιών και των παππούδων μας, της κοινής μας μοίρας, που δεν γνωρίζει σύνορα, δεν ξεχωρίζει πολίτες, παρά έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής του. 
Είμαστε εδώ στη γενέθλια γη, για να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας, να σας δούμε και να μας δείτε, να συνεχιστεί ο κοινωνικός και συγγενικός ιστός, που βίαια διακόπηκε στα δύσκολα χρόνια που πέρασε ο τόπος μας και ανάγκασε πολλούς συμπατριώτες μας, συγγενείς και φίλους, να πάρουν τη δύσκολη απόφαση να ξενιτευτούν. Και με χαρά βλέπω αρκετοί απ’ αυτούς να βρίσκονται ανάμεσά μας.
 Εδώ στη Σιταριά, το 3o Παμμακεδονικό Αντάμωμα, η γνήσια και αυθεντική έκφραση της Μακεδονικής Ρωμιοσύνης,   δίνει   την αποστομωτική απάντηση σε όλους αυτούς, ότι  εμείς οι Μακεδόνες  δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε ούτε ετεροκαθοριζόμαστε. Είμαστε   πολίτες της μιας και μοναδικής πατρίδας της Ελλάδας. 
Εμμένουμε αταλάντευτα στις πατροπαράδοτες αρχές και αξίες μας, στη διαχρονική προσφορά των προγόνων μας και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να θίξει τη συλλογική μας μνήμη.
Εμείς δεν κατασκευάζουμε ιστορία, έχουμε μακραίωνα ιστορία.
Εμείς δεν κατασκευάζουμε πολιτισμό, έχουμε πλούσιο πολυπολιτισμό και τον είδανε οι χιλιάδες επισκέπτες που ήρθαν εδώ στη Σιταριά, την καρδιά της Μακεδονίας.
Εδώ από τα πατρογονικά μέρη, από τη Σιταριά της Φλώρινας που είναι μικρή σε αριθμό κατοίκων αλλά μεγάλη σε ψυχή και δράση, στο σύμβολο ενότητας των αξιών μας, ας στείλουμε ένα μήνυμα, σε κάθε κατεύθυνση, ότι ενωμένοι και δημιουργικοί, κρατώντας ζωντανά τα ήθη και έθιμα μας, πιστοί στην παράδοσή μας,  μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να αντιμετωπίσουμε τους ανιστόρητους και τις προκλήσεις τους στο εσωτερικό και το εξωτερικό. 
Η καρδιά των Μακεδόνων χτυπάει εδώ ση Σιταριά. Και δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ, με τέτοια περήφανη νεολαία. 
Ευχαριστώ για άλλη μια φορά όλους τους συντελεστές του 3ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος, καθώς και όλους εσάς που τιμάτε τον τόπο μας με την παρουσίας σας.
Καλή επάνοδο συμπατριώτισσες και συμπατριώτες μου στο 4ο  Παμμακεδονικό Αντάμωμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου