Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Χρ. Ναούμ: «Η Φλώρινα θα βρεθεί μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη με το νοσοκομείο»


Η τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της 26/8/2013

Κύριε Πρόεδρε
Κυρίες – οι συνάδελφοι
Εδώ και αρκετό διάστημα βλέπουμε να αφαιρούνται δομές από την περιφέρεια μας.
Στη δε ΠΕ Φλώρινας βιώνουμε την αφαίμαξη και τον αποδεκατισμό της από δομές και σε συνδυασμό με την έλλειψη σχεδιασμού – προγραμματισμού, την απουσία έργων σημαία, τη μεγάλη ανεργία, τη μικρή απορρόφησης κονδυλίων από το ΕΣΠΑ οδηγείται σε μια βαθιά ύφεση για να μην πω στο τέλμα.
Πρόσφατα ανακοινώθηκε η μεταφορά της Α΄ ΕΑΝ στην Κομοτηνή η οποία πήρε εξάμηνη αναστολή αλλά πολύ φοβούμαι ότι είναι κάτι το προσωρινό.
Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους συμπολίτες μας ήτανε η απουσία από την συνεδρίαση του Δ.Σ. Αμυνταίου του περιφερειάρχη κ. Δακή και του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Ηλιάδη. Στα σοβαρά ζητήματα οφείλουμε να παρευρισκόμαστε έστω κι αν διαφωνούμε καταθέτοντας την άποψη μας.
Τελευταία ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ για μία σύσκεψη τοπικών παραγόντων της ΠΕ Καστοριάς με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη με θέμα την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καστοριάς.
Εδώ και πολύ καιρό η παράταξη μας δια μέσου του επικεφαλή της κ. Παπαϊορδανίδη έχει ζητήσει την ολοκλήρωση του περιφερειακού χάρτη υγείας.
Βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο της περιφερειακής διοίκησης και βλέπω με μεγάλη θλίψη να αντιμετωπίζονται τα ζητήματα του τόπου με κατά μόνας ενέργειας και όχι στην περιφερειακή τους διάσταση.
Τέτοιες ενέργειες είναι απόρροια της αντίληψης ότι ή περιφερειακός σχεδιασμός δεν είναι επαρκής ή οι θεσμοί – πολίτες θεωρούν ότι η περιφέρεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο βάρος της ευθύνης που της αντιστοιχεί.
Και στις δύο των περιπτώσεων σε συνδυασμό με τον πειραματισμό της κεντρικής διοίκησης δυστυχώς τη «νύφη» θα την πληρώσουν πάλι οι συμπολίτες μας.
Τελειώνοντας θέλω να επιστήσω την προσοχή στους παροικούντες περιφερειακούς σύμβουλους της πλειοψηφίας Φλώρινας ότι ίσως η ΠΕ Φλώρινας βρεθεί μπροστά σε μία νέα δυσάρεστη έκπληξη με αντικείμενο το Νοσοκομείο της Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου