Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Το πλήρες πρόγραμμα και οι θέσεις της Ελληνικής Αυγής για την Δυτική Μακεδονία


Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας:
Κουρκούτας Νικόλαος του Μιχαήλ

Προτάσεις και θέσεις για τη διοίκηση, ανάπτυξη και εξέλιξη της Δυτικής Μακεδονίας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κατέχει το θλιβερό ρεκόρ της μεγαλύτερης ανεργίας ανάμεσα στις Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών τοποθετούν την Περιφέρεια μας στις τελευταίες θέσεις των προτεραιοτήτων τους, την απαξιώνουν αναπτυξιακά και αδιαφορούν για τα προβλήματα της.

Ελάχιστα αναπτυξιακά έργα έχουν ολοκληρωθεί, γίναμε παρίες στο χώρο της εκπαίδευσης με την defacto υποτίμηση του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας και την μόνιμη απαξίωση των σχολικών υποδομών, η ΔΕΗ παραμένει ο μοναδικός εργοδότης ευρείας κλίμακας με ανταποδοτικά «ψίχουλα», δεν υπάρχει σχεδιασμός για την τουριστική προβολή του τόπου μας, η γουνοποιία πνέει τα λοίσθια, ο Στρατός έχει φύγει από τη μεθόριο με την Αλβανία και η Αστυνομία έχει αποψιλωθεί και δεν δύναται να επιτελέσει το έργο της.
Οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία έχουν απαξιωθεί και αυτοί πλήρως και παρόλο που παράγονται στον τόπο μας εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα, πολλά από τα οποία είναι ΠΟΠ και ΠΓΕ, δεν υπάρχει κανένας αναπτυξιακός προγραμματισμός για τον πρωτογενή τομέα. Για εκμετάλλευση του ΕΣΠΑ, των κοινοτικών πόρων και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ούτε λόγος διότι συνήθως «μας προλαβαίνουν οι Αθηναίοι» όπως δηλώνουν οι τοπικοί Αυτοδιοικητικοί άρχοντες ανεξαρτήτως κόμματος ενώ νίπτουν διακριτικά τας χείρας τους.

Η γεωγραφική απομόνωση της Περιφέρειας μας στα βορειοδυτικά της χώρας έχει πάψει να υφίσταται εδώ και μερικά χρόνια, με την κατασκευή της Εγνατίας οδού και των καθέτων της, οι οποίοι όταν ολοκληρωθούν θα διευκολύνουν την πρόσβαση ανθρώπων και αγαθών στην Περιφέρεια μας. Η Εγνατία οδός ήταν το μοναδικό πραγματικά αναπτυξιακό έργο που ολοκληρώθηκε και αυτό λόγω της γεωγραφικής θέσης της Περιφέρειας μας. Εάν ήταν εφικτό για τους εκάστοτε καρεκλοκενταύρους η Εγνατία οδός θα ξεκινούσε από την Ηγουμενίτσα, θα κατέβαινε μέχρι τα Βόρεια προάστια της Αττικής και μετά θα ανέβαινε για Θράκη και Αλεξανδρούπολη, με τη ραγιάδικη «ανοχή» και έγκριση των τοπικών πολιτικάντηδων.

Η Ελληνική Αυγή για τη Δυτική Μακεδονία έχει ως κύριο στόχο την πραγματική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας μας, την ανάπτυξη του πρωτογενή αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, την δίκαιη ανταποδοτικότητα στη λειτουργία της ΔΕΗ, την έντονη τουριστική προβολή, την προστασία του φυσικού μας πλούτου και την ανάδειξη όλων των τοπικών δραστηριοτήτων που φέρνουν προστιθέμενη αξία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικά: γουνοποιία, εκτροφή γουνοφόρων ζώων, κρόκος Κοζάνης, φασόλια Πρεσπών-Φλώρινας & Καστοριάς, ροδάκινα Βελβεντού, μανιτάρια και τυροκομικά είδη Γρεβενών κλπ.)

Τα στελέχη και οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί ούτε φιλοδοξούν να γίνουν μαθητευόμενοι μάγοι. Είναι επαγγελματίες της ζωής, επιστήμονες, αγρότες, εργάτες και άνθρωποι του μόχθου. Δεν υποσχόμαστε μαγικές λύσεις με το πάτημα ενός κουμπιού ούτε θέλουμε να πουλήσουμε φρούδες ελπίδες στους συμπολίτες μας. Με τη λαίλαπα των μνημονίων και των πολιτικών των τελευταίων κυβερνήσεων που έχουν διαλύσει τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας, η ανασύνταξη και η ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι ένα τιτάνιο έργο που απαιτεί πάρα πολύ δουλειά από όλους (κράτος και ιδιώτες), εξαιρετικό συγχρονισμό και μόνιμη εξωστρέφεια.

Η Ελληνική Αυγή δεν υποστηρίζει ότι το κράτος πρέπει να μεριμνά για όλους και για όλα διότι τα τελευταία 40 χρόνια έχουμε γίνει όμηροι αυτού του πελατειακού κράτους με τις απαράδεκτες πολιτικές της αναξιοκρατίας, του ρουσφετιού, του βολέματος και της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος υπέρ «ημετέρων» εργολάβων και καναλαρχών οι οποίοι ως ανταπόδοση στηρίζουν αυτό το σάπιο πολιτικό κατεστημένο της μεταπολίτευσης. Φυσικά δεν είμαστε θιασώτες ούτε του άκρατου νεοφιλελευθερισμού που προσκυνά ως «ιερό τοτέμ» τις αγορές, τις αθρόες ιδιωτικοποιήσεις και την πλήρη ισοπέδωση των ρυθμιστικών κανόνων και των κοινωνικών παροχών.

Εμείς πιστεύουμε ότι το κράτος πρέπει να θέτει τους ελάχιστους κανόνες της αγοράς, να δημιουργεί τις υποδομές για να ακμάσει η ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς όμως να θέτει στρεβλώσεις και εμπόδια, να υπάρχει ένα πραγματικό δίχτυ προστασίας για τους αδύναμους και τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και να εποπτεύει δίκαια τη λειτουργία της αγοράς έτσι ώστε να μη δημιουργούνται γιγαντώσεις και κοινωνικές αδικίες. Είμαστε υπέρ των πολλών μικρομεσαίων οι οποίοι παραδοσιακά είναι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας, είμαστε υπέρ του βιοτέχνη, του αγρότη, του μικροέμπορου, του Έλληνα εργάτη.

Θέλουμε την ισχυρή παρουσία του Ελληνικού Στρατού στη μεθόριο με την Αλβανία, θέλουμε μια λειτουργική, εξοπλισμένη και σύγχρονη Αστυνομία η οποία θα εμπεδώσει το αίσθημα της ασφάλειας στις ακριτικές κοινότητες, στις κωμοπόλεις και στις πόλεις της Περιφέρειας μας. Θέλουμε την ισομερή κατανομή πόρων και έργων σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας μας, την δημιουργία αναπτυξιακών έργων και υποδομών που θα δώσουν ανάσα στην Καστοριά, στη Φλώρινα, στα Γρεβενά. Ο σχεδιασμός να είναι εξωστρεφείς και όχι με τη λογική ότι ο νομός Κοζάνης πρέπει πάντα να παίρνει τη μερίδα του λέοντος. Σήμερα έχουμε ένα υπερτραφής σώμα και καχεκτικά άκρα κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο. Ανάπτυξη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σημαίνει ότι, πρώτα θα είναι καλά οι μικρότεροι και πιο απομονωμένοι νομοί και μετά η πρωτεύουσα της Περιφέρειας.

Η Ελληνική Αυγή διεκδικεί την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες που παρέχονται μέσα στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».
Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να γίνει πρωτοπόρος στην εφαρμογή ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και με την Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής θα πετάξουμε έξω από την πατρίδα μας τους τοκογλύφους δανειστές, τους τροϊκανούς και τους εγχώριους προδότες. Δεν περιμένουμε από κανέναν να μας βοηθήσει, με τις δικές μας δυνάμεις μπορούμε να απεγκλωβιστούμε από τα μνημόνια της υποταγής. Με την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, των υδάτινων πόρων, της ενέργειας, με αιχμή του δόρατος την Εθνική Παραγωγή και πολύ δουλειά από όλους μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας, εγκλωβισμένη στις κομματικές δεσμεύσεις της, με εμμονή στην πιστή τήρηση της μνημονιακής πολιτικής της Κεντρικής Κυβέρνησης, προσπάθησε ανεπιτυχώς να ισορροπήσει ανάμεσα στα κομματικά και μικροπολιτικά «πρέπει» και στα τοπικά «θέλω», με τη λογική να κρατήσει και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη. Άτολμη, άνευρη, χωρίς διάθεση να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από τα ελάχιστα που έτσι κι αλλιώς αναλογούσαν στην Περιφέρεια μας, χωρίς θέληση για αποφασιστικές παρεμβάσεις, χωρίς ουσία. Μακέτες, υποσχέσεις, εξαγγελίες στον αέρα, προχειρότητες, πασαλείμματα και πάνω από όλα να μη στεναχωρήσουμε την κατοχική κυβέρνηση και τους ξένους δυνάστες του Ελληνικού λαού.

Ότι έγινε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τα τελευταία 3,5 χρόνια ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να γίνει. Κανένας δεν διεκδίκησε το παραπάνω, κανένας δεν είχε το ανάστημα και τη θέληση να συγκρουστεί με τις πολιτικές της μνημονιακής κυβέρνησης, ουδείς στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια μας να είναι ουραγός στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ουραγός σε έργα υποδομής και ουσίας, ανύπαρκτη σε επενδύσεις ιδιωτών, κατάφωρα «ριγμένη» στα θέματα του Πανεπιστημίου και των ΤΕΙ, ανυπεράσπιστη απέναντι στις συμμορίες εγκληματιών που ληστεύουν, δολοφονούν και λυμαίνονται τα σύνορα μας, ουραγός και στην προοπτική ανάπτυξης.
Η Ελληνική Αυγή για τη Δυτική Μακεδονία θα ανατείλει μαζί με την Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού. Για τον μικρομεσαίο επαγγελματία, τον βιοτέχνη, τον άνεργο, τον επιστήμονα, τον αγρότη, τον καθηγητή, για τον Έλληνα εργάτη.

Η Ελλάδα θα νικήσει.


Ενδεικτικά παρακάτω οι προτάσεις μας:

Χρηστή Διοίκηση-Διαχείριση.
ü  Αμέσως μετά τη νίκη μας στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου θα ζητήσουμε εισαγγελική παρέμβαση έτσι ώστε να γίνει άμεσα λογιστικός έλεγχος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, δεν θα περιμένουμε τα «μαγειρέματα» τους μέχρι το Σεπτέμβριο. Θα ζητήσουμε να οριστούν ορκωτοί λογιστές και διαχειριστές στις οικονομικές Διευθύνσεις οι οποίοι θα εποπτεύουν όλα τα μείζονα οικονομικά θέματα της Περιφέρειας έτσι ώστε να ξέρουμε από τον Μάιο που πάει και το τελευταίο ευρώ.
ü  Διαφάνεια στις συμβάσεις έργων, διαδικασίες πιο ξεκάθαρες από τη δύσχρηστη «Διαύγεια». Εάν κριθεί απαραίτητο θα δημιουργήσουμε το δικό μας αντίστοιχο portal όπου θα ανακοινώνονται όλες οι συμβάσεις έργων και υπηρεσιών από το πρώτο ευρώ.
ü  Τέλος στα 15άρια και 45άρια έργα, τέλος στις απευθείας αναθέσεις, τέλος στην ασυδοσία, τέλος στη μονοπώληση έργων από συμμορίες εργολάβων. Πλήρης έλεγχος σε όλες τις συμβάσεις Περιφέρειας και Δήμων, απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν. Τέλος στην αναξιοκρατία και στις φωτογραφικές συμβάσεις έργων και προσλήψεων, τέλος στις παράνομες προσλήψεις Αλβανών, Βούλγαρων και Πακιστανών εργατών από τους εργολάβους. Προτεραιότητα πάντα στον Δυτικομακεδόνα άνεργο.
ü  Δεν έχουμε καμία διάθεση για ρεβανσισμό και κυνήγι μαγισσών εναντίον των υπαλλήλων που υπηρετούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στις Περιφερειακές Ενότητες των άλλων νομών. Το άθλιο φαινόμενο να θεωρεί την υπηρεσία του ο εκάστοτε Νομάρχης ή Περιφερειάρχης ή Αντιπεριφερειάρχης τσιφλίκι του και πεδίο ανοικτό για πλιατσικολόγημα θα λάβει τέλος με την Διοίκηση της Περιφέρειας από την Ελληνική Αυγή. Πλήρης διαφάνεια και αξιοκρατία στις προσλήψεις, τέλος στις φωτογραφικές προκηρύξεις, τέλος στο βόλεμα των «δικών μας παιδιών».
ü  Σε συνεργασία με ειδικευμένους συμβούλους και επιστημονικούς συνεργάτες, να γίνει πλήρης εκμετάλλευση του ΕΣΠΑ και άλλων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για έργα και επενδύσεις. Ούτε 1 ευρώ χαμένο για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τέλος στους μαθητευόμενους μάγους που παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας.  
ü  Στα πλαίσια της αποκέντρωσης της Δημόσιας Διοίκησης την οποία υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή και θα γίνει πραγματικότητα από μια Εθνική Κυβέρνηση, θα διεκδικήσουμε τις Κεντρικές Διευθύνσεις Ηλεκτρικής Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων, με δεδομένο ότι η Δυτική Μακεδονία παράγει το 70% περίπου της ηλεκτρικής ενέργειας της πατρίδας μας και είμαστε η Περιφέρεια με τους πιο πλούσιους υδάτινους πόρους. Επιτέλους θα έχουμε φωνή στις σημαντικές αποφάσεις για την ηλεκτρική ενέργεια και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Υγεία – Πρόνοια.
ü  Η προσπάθεια υποβάθμισης των νοσοκομείων της Περιφέρειας, των Κέντρων Υγείας και των υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας είναι για εμάς casus belli. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθούμε κλείσιμο Νοσοκομείου ή περαιτέρω υποβάθμιση του.
ü  Η φημολογούμενη «συγχώνευση» των Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας (Μαμάτσειο & Μποδοσάκειο) με αδιαφανής και εκβιαστικές διαδικασίες ερήμην των πολιτών δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από την Ελληνική Αυγή.
ü  Τα Νοσοκομεία Φλώρινας και Γρεβενών ενώ είναι επαρκέστατα εξοπλισμένα και μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, δυστυχώς πάσχουν από στελέχωση επιστημονικού προσωπικού. Υπάρχουν τρομερές ελλείψεις σε γιατρούς πολλών ειδικοτήτων και νοσηλευτές. Άμεση προτεραιότητα της Ελληνικής Αυγή είναι η στελέχωση όλων των Νοσοκομείων της Περιφέρειας με το κατάλληλο προσωπικό.
ü  Μελέτη και διερεύνηση πραγματοποίησης του φιλόδοξου έργου για νέο Νοσοκομείο στην Καστοριά που να είναι εκτός πόλης και να μπορεί να εξυπηρετεί καλύτερα τους πολίτες όλης της Π.Ε. Καστοριάς.
ü  Διοικητικό Κέντρο ΕΚΑΒ στη Δυτική Μακεδονία. Είναι απαράδεκτο να διοικείται σήμερα το ΕΚΑΒ από τη Λάρισα. Υλικοτεχνικός εξοπλισμός και επαρκές προσωπικό σε όλες τις μονάδες ΕΚΑΒ της Περιφέρειας.
ü  Ξεχωριστή μέριμνα για τα ΑΜΕΑ και τα Άτομα με Ειδικές Δεξιότητες. Η Περιφέρεια θα σκύψει ρεαλιστικά πάνω από τα προβλήματα των Ειδικών Σχολείων και των Μονάδων Φροντίδας. Εξοπλισμός με ειδικά οχήματα για μεταφορά των ΑΜΕΑ, υποδομές, σίτιση και υποστήριξη με κάθε τρόπο για όλους.
ü  Σε συνεργασία με τους Δήμους θα δημιουργήσουμε πάση θυσία Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Το σημερινό απαράδεκτο, απάνθρωπο και τριτοκοσμικό φαινόμενο να αναγκάζονται τα άτομα με αναπηρία να μετακινούνται τακτικά για υποθέσεις τους στην Καστοριά και την Κοζάνη (διότι μόνο εκεί λειτουργούν ΚΕΠΑ) θα πάψει άμεσα. Η Ελληνική Αυγή μέσα στους πρώτους μήνες θα μεριμνήσει άμεσα για την εύκολη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε ΚΕΠΑ.
ü  Σε συνεργασία με τους Δήμους και τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Περιφέρειας θα προτείνουμε τη δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου σε κάθε Δήμο και η Περιφέρεια να πράξει ότι είναι δυνατόν μέσα στις αρμοδιότητες της για Πρόνοια και φροντίδα για όλους τους πολίτες που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στο Φάρμακο και τις Υπηρεσίες Υγείας.

Πραγματική οικονομία.
ü  Οι προκηρύξεις για διαγωνισμούς και οι συμβάσεις να περιέχουν κίνητρα έτσι ώστε οι εργολάβοι στα δημοτικά και δημόσια έργα να απασχολούν μόνο Έλληνες Εργάτες. Αντικίνητρα, όπως πολλαπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές και μικρότερη μοριοδότηση σε όσους επιθυμούν να απασχολούν αλλοδαπούς εργάτες.
ü  Ξεκαθάρισμα του πλαισίου λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Επαναπροσδιορισμός των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας και των Δήμων που σήμερα αλληλοσυγκρούονται. Προτροπή για δημιουργία λαϊκών αγορών σε χώρους πιο εύχρηστους, προσβάσιμους και με κατάλληλες υποδομές (στεγασμένοι πάγκοι, ψυγεία για αλλοιώσιμα τρόφιμα, καθαριότητα, αστυνόμευση, WC, κλπ.) Τέλος στο παραεμπόριο από τους αλλοδαπούς και άλλους λαθρέμπορους που λυμαίνονται τις λαϊκές αγορές. Απόλυτη προτεραιότητα στον Δυτικομακεδόνα παραγωγό και βιοτέχνη.
ü  Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τον ΟΑΕΔ και τον ιδιωτικό τομέα μπορούμε να βελτιώσουμε το συγχρονισμό της επιχειρηματικότητας με την αγορά εργασίας. Άμεση προτεραιότητα στην απασχόληση σε Έλληνες άνεργους, θύματα της κρίσης.
ü  Δημιουργία Πρότυπου Κέντρου Διανομών, Logistics και Transit σε Γρεβενά και Κοζάνη. Εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και σε συνεργασία με τον ΟΣΕ του σιδηροδρομικού δικτύου για μεταφορές. Μελέτες και διερεύνηση της προοπτικής για μελλοντική σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου της Φλώρινας με αυτό της Αλβανίας.
ü  Αναβάθμιση και στοχευόμενες προωθητικές ενέργειες για τις τοπικές Εκθέσεις και Εκδηλώσεις για την προώθηση τοπικών προϊόντων. Σύγχρονα εργαλεία marketing, διαχείρισης και προώθησης εξαγωγών με κάθε τρόπο.
ü  Η Δυτική Μακεδονία είναι η Περιφέρεια με τον πιο πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα της Ελλάδας. Ο υδάτινος πλούτος μας μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να προσθέσει ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη του τόπου μας. Η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους Δήμους, έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει το πλαίσιο που απαιτείται έτσι ώστε να δημιουργηθούν εμφιαλωτήρια νερού στις περιοχές όπου υπάρχει το κατάλληλο νερό. Είναι παράλογο να μην κυκλοφορεί στην αγορά εμφιαλωμένο νερό από πηγές της Δυτικής Μακεδονίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την Ελληνική Αυγή είναι, η εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων της Δυτικής Μακεδονίας να γίνετε από Ελληνική εταιρία και να εργάζονται ντόπιοι εργαζόμενοι. Το θλιβερό φαινόμενο, να υποδέχονται με τιμές οι Δήμαρχοι και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τον εκπρόσωπο των δυνάμεων κατοχής γκαουλάϊτερ Φούχτελ και να του προσφέρουν στην κυριολεξία «γη και ύδωρ», θα μείνει στην ιστορία ως μια ακόμη προδοτική, ραγιάδικη και ενδοτική ενέργεια των τοπικών δοσίλογων της μεταπολίτευσης.
ü  Δημιουργία Γραφείου Καινοτομίας όπου θα παρέχεται πληροφόρηση και στήριξη σε επιχειρήσεις και δράσεις που θα στοχεύουν στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια, στην πρωτοτυπία και στη χρήση τεχνολογίας αιχμής.
ü  Σε άμεση προτεραιότητα μας είναι η σύμπραξη με επαγγελματίες της εφαρμοσμένης πληροφορικής και άλλων εξειδικευμένων συνεργατών έτσι ώστε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να είναι σε θέση να βοηθήσει άμεσα οποιονδήποτε επαγγελματία στη δημιουργία ιστοσελίδας, ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) και άλλων εφαρμογών που θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης του. Συνεργασία ιδιωτικού τομέα-δημόσιας διοίκησης στην πράξη με εξάντληση όλων των δυνατοτήτων που δίνουν τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ κλπ.
ü  Ξεχωριστή μέριμνα για άμεση εξυπηρέτηση όλων των επαγγελματιών από τα ΚΕΠ και τις λοιπές υπηρεσίες της Περιφέρειας, διευκόλυνση διαδικασιών, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, φιλικότερες υπηρεσίες προς τον πολίτη. Διαδικασίες express για δημιουργία επιχειρήσεων αυθημερόν με τα One-Stop-Shop. Συνεχή διαφήμιση και ουσιαστικές ενέργειες για προτίμηση των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων από τους καταναλωτές. Εμείς οι ίδιοι μπορούμε να δώσουμε προστιθέμενη αξία στον τόπο μας.
ü  Σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, τους Δήμους και άλλους φορείς, να δώσουμε πραγματική ώθηση στην Γυναικεία Επιχειρηματικότητα. Παιδικοί Σταθμοί και Νηπιαγωγεία με ευέλικτα προγράμματα στη διάθεση των Ελληνίδων μητέρων. Επιδοτούμενα προγράμματα και δημιουργία θέσεων εργασίας με πλήρη ασφάλιση για φύλαξη παιδιών και βρεφών κατ’ οίκον από άνεργες εξειδικευμένες νηπιαγωγούς και παιδαγωγούς σε συνεργασία με τους εργαζόμενους γονείς.
ü  Σύνδεση και συγχρονισμός του πρωτογενή τομέα, της επιχειρηματικότητας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της Δημόσιας Διοίκησης. Να ξαναγίνει η Περιφέρεια ο συνδετικός κρίκος των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας.

Προτάσεις για πρωτογενή, αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα.
ü  Ανάδειξη, στήριξη και μοντέρνες πρακτικές στις καλλιέργειες αγροτικών προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ. Ενθάρρυνση για Βιολογικές Καλλιέργειες, Ολοκληρωμένα Συστήματα Διαχείρισης και πιστοποίηση με ISO των μεταποιητικών μονάδων έτσι ώστε να γίνουν τα αγροτικά προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας επώνυμα και ανταγωνιστικά. Πλήρης υλικοτεχνική στήριξη της Περιφέρειας για εξαγωγές και άλλες ενέργειες εξωστρέφειας. Επικοινωνιακή ανάδειξη και προβολή του μικροκλίματος συγκεκριμένων περιοχών της Περιφέρειας όπου παράγονται αγροτικά προϊόντα premium ποιότητας.
ü  Στήριξη σε όσους Συνεταιρισμούς είναι βιώσιμοι και λειτουργούν με καινοτόμα πρότυπα και διαδικασίες. Στήριξη στον Έλληνα εργάτη για απασχόληση κατά προτεραιότητα στα χωράφια με αξιοπρεπή μεροκάματα. Αντίμετρα και άλλα αποθαρρυντικά μέτρα για όσους επιθυμούν να απασχολούν αλλοδαπούς εργάτες με μεροκάματα πείνας.
ü  Πρότυπα Θερμοκηπιακά Κέντρα με Τηλεθέρμανση. Απευθείας σύνδεση με τους αγωγούς πλησίον των καλλιεργειών. Συνεργασία με τη Δ.Ε.Η. για φθηνότερη τιμολόγηση έτσι ώστε να γίνουν τα τοπικά αγροτικά προϊόντα φθηνότερα και πιο ανταγωνιστικά.
ü  Εγκατάσταση και πλήρη λειτουργία της Ζώνης Κτηνοτροφίας, ιδιαίτερη μέριμνα στην ολοκλήρωση των απαραίτητων υποδομών, εκμετάλλευση όλων των προβλεπόμενων διευκολύνσεων προς τους κτηνοτρόφους που θα εγκαταστήσουν τα κοπάδια τους στα οριοθετημένα βοσκοτόπια.
ü  Αγροτικό και κτηνοτροφικό ρεύμα για τους κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφους και αγρότες. Εκσυγχρονισμός των ΤΟΕΒ, μέριμνα για φθηνότερο ρεύμα στα αντλιοστάσια.
ü  Δημιουργία γραφείου πληροφόρησης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα όπου θα μπορούν οι νέοι οι οποίοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα να ενημερωθούν πλήρως για τυχόν προγράμματα και όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται. Με διαδικασίες που εφαρμόζονται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μπορούμε να κάνουμε τα επαγγέλματα του αγρότη και του κτηνοτρόφου να είναι δελεαστικά και άκρως συμφέροντα.
ü  Προτροπή για διενέργεια αναδασμών και στο μικρότερο χωριό της Περιφέρειας. Το απαράδεκτο φαινόμενο η γη των Ελλήνων να είναι κατακερματισμένη σε μικρά αγροτεμάχια και βοσκοτόπια με ιδιοκτησιακά έγγραφα 200 χρόνων πρέπει να λάβει τέλος. Μαζί με το Κτηματολόγιο θα ενθαρρύνουμε τη δημιουργία μεγάλων και αποδοτικών αγροτεμαχίων χωρίς αδικίες. Προτεραιότητα θα έχουν όσοι θα δεσμευτούν με ρήτρες ότι θα ασχοληθούν κατά κύριο επάγγελμα με τον αγροτικό και τον κτηνοτροφικό τομέα. 

Τουρισμός.
ü  Ανάδειξη, σήμανση και προστασία του φυσικού πλούτου του τόπου μας.
ü  Συνεργασία με τους τοπικούς επαγγελματίες του τουρισμού που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα του κλάδου έτσι ώστε οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας να πιάνουν τόπο.
ü  Τέλος στις πολυέξοδες και ουσιαστικά άχρηστες συμμετοχές της Περιφέρειας σε εκθέσεις αμφιβόλου αποτελέσματος, ταξίδια σε απίθανους προορισμούς, γλέντια και πανηγύρια. Τα χρήματα αυτά θα πάνε σε στοχευόμενες ενέργειες προβολής/εξωστρέφειας με ρεαλιστικά και μετρήσιμα αποτελέσματα σε συνεργασία με τους τοπικούς επαγγελματίες τουρισμού.
ü  Δημιουργία αποκλειστικά τουριστικού portal από την Περιφέρεια για την ανάδειξη του τόπου μας, των υποδομών, των καταλυμάτων κλπ. Εκπτώσεις και άλλα προνόμια για τους επισκέπτες σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο, μοτέλ, ξενώνα, κάμπινγκ της Δυτικής Μακεδονίας.
ü  Οργανωμένη προβολή/διαφήμιση τοπικών δρώμενων (Ραγκουτσάρια Καστοριάς, Απόκριες Κοζάνης, River Party Νεστορίου, δρόμοι κρασιού, μανιταρόφιλοι Γρεβενών, Φεστιβάλ Πρεσπών κλπ.) σε συνεργασία με τους Δήμους για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών.
ü  Διαφάνεια στις δαπάνες προβολής ή διαφήμισης, δημοσίευση όλων των εξόδων, προτεραιότητα σε επιχειρηματίες διαφημιστές από την Περιφέρεια, απαίτηση για μετρήσιμα αποτελέσματα από οποιαδήποτε ενέργεια, ανάληψη πραγματικής ευθύνης με ρήτρες από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ή εταιρίες.

Ενέργεια – ΔΕΗ – Ορυκτός πλούτος.
ü  Κάθετη και αδιαπραγμάτευτη θέση της Ελληνικής Αυγής είναι η αντίθεση μας στην ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η. με οποιοδήποτε τρόπο. Είτε λέγετε πώληση της «μικρής ΔΕΗ», είτε με την ιδιωτικοποίηση του δικτύου μεταφοράς και εκχωρήσεις ορυχείων σε ιδιωτικά συμφέροντα, είτε με όποια άλλη μεθόδευση εφεύρουν οι εργολάβοι των μνημονίων για να ξεπουλήσουν τον Εθνικό μας πλούτο.
ü  Η Δ.Ε.Η. είναι ο Εθνικός Παραγωγός Ενέργειας, είναι στρατηγικού και κοινωνικού χαρακτήρα επιχείρηση και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, οφείλει να εποπτεύει τη λειτουργία της, να ελέγχει αυστηρά την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, να διευκολύνει το έργο της και να συνδράμει σε όλες τις υπηρεσίες και τους φορείς που ελέγχουν τις επί μέρους δραστηριότητες της επιχείρησης.
ü  Μείζον θέμα για την Ελληνική Αυγή είναι ο Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης, η διαχείριση και κατανομή του. Ο Τοπικός Πόρος να φύγει από την αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας και να επιστρέψει στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η Ελληνική Αυγή θα επιδιώξει με κάθε τρόπο, την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών σε όσα μέλη των Επιτροπών Κατανομής κακοδιαχειρίστηκαν στο παρελθόν τα κονδύλια του Τοπικού Πόρου, διασπάθισαν δημόσιο χρήμα και ξόδεψαν τον Πόρο σε άχρηστα έργα και ομιχλώδεις επιδοτήσεις σε «ημέτερους». Πρόθεση μας είναι ο Τοπικός Πόρος να διατεθεί-προς το παρόν-στην πραγματική οικονομία προς ανακούφιση των χειμαζόμενων συμπολιτών μας και στο άμεσο μέλλον να εκπονηθεί ένα ρεαλιστικό και πραγματικά αναπτυξιακό σχέδιο διάθεσης με το βλέμμα στη μεταλιγνιτική εποχή.
ü  Τέλος στις εργολαβίες όπου απασχολούνται αλλοδαποί εργάτες στα ορυχεία και τις άλλες δραστηριότητες της Δ.Ε.Η. Σε συνεργασία με το Ι.Κ.Α., την Επιθεώρηση Εργασίας, την ΕΛ.ΑΣ., την Εισαγγελία και όποιες άλλες υπηρεσίες ελέγχου απαιτούνται, θα εξεταστούν ενδελεχώς όλες οι εργολαβίες και θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους καταστρατηγούν τους όρους πρόσληψης προσωπικού. Σήμερα δραστηριοποιούνται εργολάβοι οι οποίοι απασχολούν ανασφάλιστους αλλοδαπούς που εργάζονται με μεροκάματα πείνας, στα ορυχεία επικρατούν επικίνδυνες συνθήκες εργασίας που έχουν ως συνέπεια εργατικά ατυχήματα, αλλοδαποί χειρίζονται βαριά μηχανήματα χωρίς να διαθέτουν τις κατάλληλες άδειες χειρισμού μηχανημάτων και πολλές άλλες παρανομίες. Όλα αυτά τελειώνουν με την Ελληνική Αυγή. Απόλυτη προτεραιότητα στις εργολαβίες της Δ.Ε.Η. στον Έλληνα εργάτη και άνεργο. Αντικίνητρα στις προκηρύξεις έργου για εργολάβους οι οποίοι επιθυμούν να απασχολήσουν ξένο εργατικό προσωπικό.
ü  Τηλεθέρμανση στη Φλώρινα στα χρονικά πλαίσια όπως έχουν δρομολογηθεί, στην Καστοριά μέσω της διάνοιξης της σήραγγας Κλεισούρας και μακροπρόθεσμα στα Γρεβενά. Σύνδεση με το δίκτυο όλων των κοινοτήτων πλησίον του Δήμου Κοζάνης.
ü  Τα ορυχεία της ΛΑΡΚΟ στα όρια της Περιφέρειας, τα ορυχεία Χρωμίου στα Γρεβενά και άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με τον ορυκτό μας πλούτο, πρόθεση μας είναι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν (μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας), να παραμείνουν στον έλεγχο του Δημοσίου. Πάγια θέση της Ελληνικής Αυγής (αλλά εκτός των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας) είναι να απασχολούνται αποκλειστικά και μόνο Έλληνες εργάτες στις επιχειρήσεις και τα ορυχεία εξόρυξης, να γίνει ξεκαθάρισμα στο πραγματικά υπεράριθμο προσωπικό, να σταματήσουν οι προσλήψεις για «βόλεμα» των ημετέρων έτσι ώστε να είναι βιώσιμες, κερδοφόρες και με χρηστή διαχείριση υπό τον έλεγχο του Δημοσίου. Λέμε όχι στο ξεπούλημα του Εθνικού μας πλούτου, όχι στην ασυδοσία των εργολάβων.

Έργα – Υποδομές.
ü  Άμεσες ενέργειες για την προώθηση του ήδη «ώριμου» έργου της διάνοιξης της σήραγγας Κλεισούρας που θα δώσει ενώσει το ν. Καστοριάς με το λεκανοπέδιο της Εορδαίας. Τα εκατομμύρια ευρώ των Ελλήνων πολιτών που ξοδεύτηκαν σε μελέτες πρέπει να πιάσουν τόπο.
ü  Μέσω της σήραγγας Κλεισούρας θα ξεκινήσουν άμεσα, σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Η., οι μελέτες για την επέκταση του δικτύου Τηλεθέρμανσης προς την πόλη της Καστοριάς (σε πρώτη φάση) και τις όμορες κοινότητες. Στόχος μας είναι να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες της επέκτασης της Τηλεθέρμανσης στο ν. Καστοριάς.
ü  Μελέτες για τη δυνατότητα δημιουργίας δικτύου Τηλεθέρμανσης προς τα νότια του ν. Κοζάνης (Αιανή-Σιάτιστα κλπ.) και το ν. Γρεβενών.
ü  Τήρηση με θρησκευτική ευλάβεια όλων των όρων της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ που θα περάσει από την περιοχή μας. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα διασφαλιστούν στο ακέραιο τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών και ιδιοκτητών γης από όπου περάσει ο αγωγός. Απαλλοτριώσεις έναντι πινακίου φακής και καταστρατήγηση περιβαλλοντικών όρων δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Για την Ελληνική Αυγή θα είναι Casus Belli οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης της Δυτικής Μακεδονίας από το πέρασμα του αγωγού.
ü  Μέσα στους όρους κατασκευής του ΤΑΡ είναι και η δημιουργία τερματικών σταθμών στη Δυτική Μακεδονία από όπου το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί να εκμεταλλεύεται μέρος του φυσικού αερίου που θα περνάει από το έδαφος μας, κατόπιν συμφωνίας με το Αζερμπαϊτζάν. Η Ελληνική Αυγή δεσμεύεται ότι πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού θα ξεκαθαρίσουν όλοι οι όροι και οι διαδικασίες προμήθειας φυσικού αερίου από τον ΤΑΡ.
ü  Επιτάχυνση των εργασιών για την ολοκλήρωση της κάθετης οδού Κορομηλιάς-Κρυσταλλοπηγής που αποτελεί προέκταση της Εγνατίας.
ü  Βελτίωση του οδικού δικτύου του ν. Φλώρινας. Στόχος μας είναι να εξαντλήσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας ενός ασφαλή και μοντέρνου αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει τη Φλώρινα με το ν. Πέλλας (και κατ΄ επέκταση με τη Θεσσαλονίκη).
ü  Βελτίωση του οδικού δικτύου του ν. Γρεβενών, κυρίως στις ορεινές και απομακρυσμένες κοινότητες στο μέτρο του δυνατού.
ü Άμεση προτεραιότητα μας η βελτίωση του δικτύου πρόσβασης στα χιονοδρομικά κέντρα Βασιλίτσας (Γρεβενά), Βιτσίου (Καστοριά) και Πισοδερίου (Φλώρινας).
ü  Δημιουργία Πρότυπου Κέντρου Διανομών, Logistics και Transit σε Γρεβενά και Κοζάνη. Εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και σε συνεργασία με τον ΟΣΕ του σιδηροδρομικού δικτύου για μεταφορές. Μελέτες και διερεύνηση της προοπτικής για μελλοντική σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου της Φλώρινας με αυτό της Αλβανίας.
ü Σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Η. μπορούμε να εκμεταλλευτούμε με ποικίλους τρόπους τα εγκαταλελειμμένα ορυχεία εξόρυξης λιγνίτη και μέρος της απαλλοτριωμένης γης που δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί από την Επιχείρηση. Μερικές από τις προτάσεις μας είναι να δημιουργηθούν: αποταμιευτές υδάτων και αντλιοστάσια για γεωργική/κτηνοτροφική χρήση, τεχνητές λίμνες για άρδευση καλλιεργειών, πρότυπα θερμοκηπιακά κέντρα που σε συνδυασμό με την εγγύτητα στις μονάδες της Δ.Ε.Η. μπορούν εύκολα να τροφοδοτηθούν με Τηλεθέρμανση, πίστες moto-cross, ράλι και δημιουργία υποδομών με ελάχιστα έξοδα για άλλες παρόμοιες δραστηριότητες μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τεράστιες εκτάσεις απαλλοτριωμένης γης που δεν πρόκειται να αξιοποιηθούν από τη Δ.Ε.Η. μπορούν να δοθούν προς εκμετάλλευση σε αγρότες και κτηνοτρόφους με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις αφού πρόκειται για νόμιμη περιουσία της Επιχείρησης.

Γουνοποιία.
ü  Η γουνοποιία και το γουνεμπόριο στην Καστοριά και στην ευρύτερη περιοχή της Σιάτιστας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της τοπικής οικονομίας. Παραδοσιακά ο κλάδος της γούνας προσφέρει τις περισσότερες θέσεις εργασίας στις παραπάνω περιοχές και είναι η κύρια πηγή εισοδήματος των νοικοκυριών. Παράλληλα με τη γούνα κινείται και το μεγαλύτερο μέρος της τοπικής αγοράς και όλος ο κλάδος των υπηρεσιών. Αν το δούμε και περιφερειακά, οι εξαγωγές Ελληνικών ετοίμων γουναρικών σε όλο τον κόσμο ενισχύουν την Ελληνική οικονομία και κατέχουν ένα αξιοσημείωτο ποσοστό στα συνολικά Ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα.
ü  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η τοπική «Κυβέρνηση» και δεσμευόμαστε ότι οι σχέσεις του τόπου μας με τον κύριο αγοραστή γουναρικών, τη Ρωσία και τις όμορες χώρες, θα αναθερμανθούν σε πολλαπλά επίπεδα ανεξαρτήτως με την πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης η οποία είναι δέσμια των επιλογών της.
ü  Η Περιφέρεια με τις υπηρεσίες της και σε συνεργασία με τους φορείς της γούνας, οφείλει να συνδράμει έτσι ώστε να γίνει επιτέλους μια συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια για τη σήμανση «Furs made in Greece», την ανάδειξη της Ελληνικής γούνας ως διεθνές brand name και τη θέσπιση καθολικών κανόνων, διαδικασιών και προϋποθέσεων έτσι ώστε κάποια στιγμή να δημιουργηθεί ένα Διεθνές Πιστοποιητικό Ποιότητας στα πρότυπα π.χ. του ISO για τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις και να μπορέσουμε στο εγγύς μέλλον να εκμεταλλευτούμε την προστιθέμενη αξία του προϊόντος μας. Αυτό προϋποθέτει συντονισμένες ενέργειες σε συνεργασία με ειδικούς στα θέματα πιστοποίησης ποιότητας αλλά πάνω από όλα χρειάζεται πίστη στο προϊόν μας και αγόγγυστη προσπάθεια. Ποιότητα κατασκευής-υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον-πιστοποίηση ποιότητας-αγάπη και μεράκι για τη γούνα είναι τα κλειδιά της επιτυχίας.
ü  Είναι δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την εκτροφή γουνοφόρων ζώων, καθώς και οι επιχειρηματίες που επιθυμούν να δημιουργήσουν νέες φάρμες, θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση μας. Στόχος μας είναι να απλουστευθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες μέσα από επενδυτικά εργαλεία προς διευκόλυνση των επαγγελματιών. Οφείλουμε να σεβαστούμε κατά γράμμα τους περιβαλλοντικούς κανόνες, το πλαίσιο λειτουργίας για τις φάρμες γουνοφόρων ζώων και άμεση προτεραιότητα μας είναι η δημιουργία θέσεων για Έλληνες εργαζόμενους. 
ü  Εδώ και δεκαετίες ακούμε από τους τοπικούς πολιτικάντηδες διάφορες δεσμεύσεις και λόγια του αέρα σχετικά με τη στήριξη της γουνοποιίας. Η Ελληνική Αυγή δεσμεύεται ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες και τις αρμοδιότητες που έχει η Περιφέρεια έτσι ώστε να προχωρήσουν μια σειρά ενεργειών που απαιτούνται όπως:
Ø  Αναβάθμιση του Αεροδρομίου «Αριστοτέλης» Άργους Ορεστικού έτσι ώστε ο ήδη υπάρχων αεροδιάδρομος να λειτουργήσει για απευθείας πτήσεις από και προς τη Ρωσία και τις όμορες χώρες (Λευκορωσία, Ουκρανία, Καζακστάν, Βαλτικές χώρες).
Ø  Διευκόλυνση με κάθε πρόσφορο τρόπο της έκδοσης βίζας για Ρώσους τουρίστες και εμπορικούς επισκέπτες. Συνεργασία (συγκεκριμένες δεσμεύσεις, προτάσεις και υλικοτεχνική υποστήριξη) με το Υπουργείο Εξωτερικών και τα κατά τόπους Ελληνικά Προξενεία στη Ρωσία και τις όμορες χώρες έτσι ώστε να διευκολύνουμε την έκδοση βίζας.
Ø  Συγκεκριμένοι μετρήσιμοι στόχοι και ενέργειες για αύξηση της τουριστικής κίνησης σε όλη την Δυτική Μακεδονία με ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, του αρχαιολογικού τουρισμού, του συνεδριακού τουρισμού, του θεματικού τουρισμού (αγροτουρισμός, δρόμοι κρασιού, μανιτάρόφιλοι κλπ.) σε συνεργασία με τους ειδικούς της αγοράς. Ο στόχος είναι Εθνικός και είναι διπλός: αύξηση του ρεύματος τουριστών από την Ρωσία στην Ελλάδα θα ωφελήσει το εγχώριο ακαθάριστο προϊόν αλλά θα ωφελήσει πολλαπλά και την τοπική οικονομία.
Ø  Καταγραφή, συγκεκριμενοποίηση, ορισμός των εξαγωγικών διαδικασιών των γουναρικών που πωλούνται στη Ρωσία και τις όμορες χώρες. Όλοι όσοι ασχολούνται με τη γουνοποιία γνωρίζουν για αυτά τα προβλήματα και η Περιφέρεια οφείλει να συνεργαστεί με τις υπηρεσίες και τις Τελωνειακές Αρχές αυτών των χωρών έτσι ώστε να απλουστευθούν οι διαδικασίες. Είναι παράλογο οι διεθνείς ανταγωνιστές μας να έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στις εξαγωγές προς την Ρωσία, να έχουν ελαφρύνσεις και εμείς να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια.

ü  Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ρωσίας κος. Πούτιν, σε παλαιότερη επίσκεψη του στην Ελλάδα, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, είπε το εξής: 3 πράγματα οι Ρώσοι λατρεύουν στην Ελλάδα, τον Ελληνικό ήλιο (τουρισμός), τα Ελληνικά τρόφιμα και φρούτα και την Ελληνική γούνα. Είχε προτείνει και συνεργασία για ανταλλαγή Ελληνικών προϊόντων (μέσα σε αυτά και τα γουναρικά) με αντάλλαγμα πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τη Ρωσία αλλά θάφτηκε από τους τότε πολιτικάντηδες του Μαξίμου. Έπεσε η κυβέρνηση Καραμανλή υπό το βάρος των «γαλάζιων» σκανδάλων και της εγκληματικής οικονομικής πολιτικής και ο ολετήρας ΓΑΠ, φρόντισε να καταστρέψει τις υποτυπώδεις γέφυρες συνεργασίας με τη Ρωσία προς όφελος των Αμερικανοσιωνιστών. Εμείς στην Καστοριά και τη Σιάτιστα τι οφείλουμε να κάνουμε; Ακόμη κι αν οι μηχανισμοί και οι υπηρεσίες του Ελληνικού κράτους είναι δυσκίνητοι και αρτηριοσκληρωτικοί, πρέπει κάθε μέρα, κάθε ώρα, εμείς ως τοπική κοινωνία με τους τοπικούς φορείς και τους επιχειρηματίες να πιέζουμε για συνεργασία και λύσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.
ü  Η Ελληνική Αυγή για την Δυτική Μακεδονία δεσμεύεται ότι δεν θα αφήσει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη για τη γουνοποιία και θα θέσει στα ανώτερα επίπεδα όλα τα φλέγοντα προβλήματα του κλάδου. Παραπάνω ενδεικτικά αναφέραμε κάποια θέματα, σύντομα θα τα επικοινωνήσουμε και θα τα φέρουμε προς συζήτηση με τους τοπικούς φορείς και τους επιχειρηματίες της Καστοριάς και της Σιάτιστας και θα εμπλουτίσουμε το πρόγραμμα μας με λύσεις άμεσες, ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες.


«Αν υπάρχει ο δρόμος θα τον βρούμε,
αν δεν υπάρχει θα τον φτιάξουμε»
(Αννίβας)

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας:
ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του MΙΧΑΗΛ
6979 328 473

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης:
ΛΟΡΙΔΑΣ ΦΑΙΔΩΝ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
6984 342 137

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Κοζάνης:
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΑΛΤΙΠΑΡΜΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ
ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΠΑΥΛΟΥ
ΑΡΧΑΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΑΧΙΛΛΑ ΑΝΝΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΙΩΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΑΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΑΡΓΥΡΙΟΥ
ΚΑΡΑΜΑΡΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΑΡΑΜΠΑΣΑΚΙΔΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΕΜΕΝΤΣΕΤΖΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΑΒΡΑΑΜ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ (ΦΟΡΗΣ) του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΥΠΑΤΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ
ΡΟΤΣΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΡΟΚΙ) του ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΣΙΑΜΠΑΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΤΣΑΝΟΣ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΤΖΩΝΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ του ΘΩΜΑ
ΤΣΟΤΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΦΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΗΛΙΑ
ΩΤΤΑ ΑΘΗΝΑ του ΜΑΡΚΟΥ

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς:
ΤΟΥΦΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
6972 230 176

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Καστοριάς:
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΩΡΑΙΟΖΗΛΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΓΡΑΤΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ του ΠΑΥΛΟΥ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΜΥΡΟΦΟΡΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΠΑΠΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
ΦΥΣΣΕΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας:
ΡΩΜΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
6947 298 150

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Φλώρινας:

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΙΑΓΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΔΑΦΟΥ ΖΩΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΤΙΟ ΜΑΡΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΣΕΦΕΡΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΙΟΡΔΑΝΗ


Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών:
ΣΙΑΜΠΑΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
6938 531 974

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Γρεβενών:

ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΚΥΡΙΛΛΟΥ
ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΕΛΗΜΗΤΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΘΩΜΑ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΧΙΛΛΕΑ
ΧΑΤΖΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΙΩΣΗΦ





    
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εκλογικό κέντρο: Πλατεία Γιολδάση 2 – Κοζάνη – 501 00

Για επικοινωνία:
Τ. 6979 328 473 & 6972 230 176



Facebook: Ελληνική Αυγή Δυτική Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου