Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΛΩΣΣΑΣ» ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «ΟΜΙΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ»


«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΛΩΣΣΑΣ» ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
«ΟΜΙΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ»


Φλώρινα, 7 Μαΐου 2014


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΙΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ


          Την Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014, ώρα 18.00 ως 19.30 μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ», πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση των μελών του Ομίλου Εκπαιδευτικών για τη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία στο πλαίσιο του 2ου μέρους του Προγράμματος για τον «Κριτικό Γραμματισμό».


Εισηγητές της διδακτικής πρότασης που παρουσιάστηκε ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Ντίνας, Καθηγητής Γλωσσολογίας της Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος είναι και ο επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος, και η κ. Κυριακή Αμαραντίδου, Εκπαιδευτικός στο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και υποψήφια Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, και παρουσίασαν το ενδιαφέρον θέμα «Αξιοποίηση των διαφημίσεων στη γλωσσική διδασκαλία. Διδακτική εφαρμογή στο πλαίσιο της Παιδαγωγικής των Πολυγραμματισμών». Η διδακτική πρόταση με τις ανάλογες προσαρμογές μπορεί να εφαρμοστεί στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου για τον Κριτικό γραμματισμό http://www.nured.uowm.gr/drama (Εισηγήσεις, Αμαραντίδου, Μούσιου, Ντίνας) στη Δράμα (2013).

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών και στον φετινό κύκλο είναι πολυπληθής και ενθουσιώδης. Περισσότεροι από 190 νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές από όλη τη Δυτική Μακεδονία και κυρίως από την Περιφερειακή Ενότητα της Φλώρινας παρακολουθούν τα εργαστηριακά μαθήματα και πραγματοποιούν διδακτικές εφαρμογές στις σχολικές τάξεις. Οι διοργανωτές ευχαριστούμε τη διεύθυνση του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ» για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας, που διευκολύνει την πραγματοποίηση του Προγράμματος, και την άψογη εξυπηρέτηση που μας προσφέρει.

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Κωνσταντίνος Ντίνας
Καθηγητής Γλωσσολογίας της Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της
του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
Κωνσταντία Βαϊρινού
Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Φλώρινας

Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας

Άννα Πολατίδου

Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Φλώρινας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου