Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

«Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας» για 35.000 άνεργους νέους



Στην ανακοίνωση άλλου ενός νέου προγράμματος καταπολέμησης της ανεργίας, ειδικά στις νεαρές ηλικίες, προχώρησε το υπουργείο Εργασίας.
Πρόκειται για την
«Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Άνεργους Νέους» που στοχεύει να προσφέρει ένα πρώτο βήμα εισόδου στην αγορά εργασίας σε 35.000 νέους ηλικίας 18 έως 29 ετών.
Η «Επιταγή» είναι μια δέσμη παρεμβάσεων σε τρεις φάσεις στις οποίες οι συμμετέχοντες:
α) θα παρακολουθήσουν 80 ώρες κατάρτισης,
β) θα τοποθετηθούν για πρακτική άσκηση διάρκειας πέντε μηνών (500 ώρες) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με παράλληλη παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και υποστήριξης και
γ) με το πέρας της πρακτικής άσκησης θα μπορούν να προσληφθούν σε επιδο¬τούμενες θέσεις εργασίας, με πλήρη μισθό και ασφάλιση, τουλάχιστον για ένα έτος.
Οι προϋποθέσεις συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν νέοι 18 έως 29 ετών, οι οποίοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
Α) Για την κατηγορία «Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ΑΤΕΙ», απαιτείται να έχουν i) πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωση περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης από το ΑΕΙ ή το ΑΤΕΙ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ii) να έχουν γεννηθεί από 1.1.1983 μέχρι 31.12.95 καθώς και iii) να είναι εγγεγραμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ. Δικαίωμα συμμετοχής επίσης έχουν και όσοι συμμετέχουν σε Επαγγελματικά Επιμελητήρια/ Ενώσεις.
Β) Για την κατηγορία «Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» απαιτείται i) να έχουν γεννηθεί από 1.1.1983 μέχρι 31.12.95, καθώς και ii) να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 22 Μαΐου στη ειδική ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr ενώ η βαθμολόγηση των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί αυτοματοποιημένα, ηλεκτρονικά από το Πληροφοριακό Σύστημα των επιταγών εισόδου στην αγορά εργασίας.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για το πρόγραμμα 800 11 44444.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου