Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

«Δούρειος Ίππος» ο εργολάβος των Αρχαιολογικών Ανασκαφών του Αμυνταίου



Έχουν αρχίσει και ακούγονται πολλά για τις εργασίες των αρχαιολόγων στον χώρο επέκτασης του ορυχείου του Αμυνταίου. Ο νέος εργολάβος καθυστερεί χαρακτηριστικά.....
Έχει προσλάβει 200 περίπου άτομα (αρχαιολόγους και εργάτες) ενώ έπρεπε να δουλεύουν ήδη 700 άνθρωποι για να βγει το έργο. Αυτοί δεν κάνουν ανασκαφή, αυτοί σκαλίζουν το χώμα.
Με αυτούς τους ρυθμούς το έργο της ανασκαφής δεν βγαίνει. Αυτό σημαίνει  ή  θα κάνουν «γαργάρα» τα αρχαία  και θα τα φάει το μαύρο φίδι ή θα αργήσει να γίνει η επέκταση των εργασιών  στο νέο πεδίο δηλαδή   θα κλείσει το ορυχείο για ένα χρονικό διάστημα για όσο πάει.
Τα πρώτα σημάδια φάνηκαν. Ο ΑΗΣ Μελίτης  δεν χρησιμοποιεί λιγνίτη από το ορυχείο Αμυνταίου αλλά εισαγόμενο από την Βουλγαρία. Άρα πρόβλημα στο ορυχείο Αμυνταίου… κάνουν  «οικονομία» στον λιγνίτη για να συνεχίσει να τροφοδοτείται ο ΑΗΣ Αμυνταίου Φιλώτα.
Βέβαια η ΔΕΗ   χρυσοπληρώνει τον εισαγόμενο λιγνίτη και οι υποδομές και οι επενδύσεις  που έχει κάνει στο ορυχείο του Αμυνταίου μένουν αναξιοποίητες. Πολλά ακούγονται ότι κάποιοι θησαυρίζουν από τον εισαγόμενο λιγνίτη και περισσότερα ότι   κάποιοι άλλοι θέλουν να θησαυρίσουν με την αγορά του ΑΗΣ Αμυνταίου Φιλώτα  και του ορυχείου Αμυνταίου.  Πριν όμως να τα αγοράσουν φροντίζουν να τα απαξιώσουν  για να τα πάρουν σε όσο πιο σκοτωμένη τιμή γίνεται.
Αυτό σημαίνει   ότι θα χάσουμε τις δουλειές μας ,   θα έρθουν οι μεγαλοκαρχαρίες στο ορυχείο και τον ΑΗΣ και θα μας πετάξουν έξω   ή θα δουλεύουμε με μεροκάματα Κίνας και πείνας.
Μήπως   ο καινούριος εργολάβος των αρχαιολογικών ανασκαφών είναι δούρειος ίππος στα χέρια των μεγάλων επενδυτών   που θέλουν να σταματήσει να λειτουργεί το ορυχείο Αμυνταίου  και ο ΑΗΣ Αμυνταίου Φιλώτα από έλλειψη καυσίμων και να τα αγοράσουν κοψοχρονιά;
Τι κάνει η Διοίκηση της ΔΕΗ ;
Τι κάνουν οι συνδικαλιστές ;
Τι κάνουν οι Δήμαρχοι ;
Ένας σκληρά εργαζόμενος στην ΔΕΗ που φοβάται ότι θα μείνει άνεργος

1 σχόλιο:

  1. Μπράβω την τσούσκα σκοπός είναι να πουληθούν όλα έναντι πινακίου φακής

    ΑπάντησηΔιαγραφή