Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας



 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 2 Απριλίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας

Με αντικείμενο την προετοιμασία της φετινής αντιπυρικής περιόδου στη Φλώρινα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 2 Απριλίου 2013, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δημητρίου Ηλιάδη, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Στη συνεδρίαση, που είχε ως στόχο τον αρτιότερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Περιφερειακής Ενότητας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, εξετάστηκαν τα αναγκαία προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα, αναπτύχθηκαν τα επικαιροποιημένα σχέδια πυρόσβεσης και κατατέθηκαν προτάσεις.
Συμμετείχαν: ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Πρόδρομος Ασλανίδης, οι αντιδήμαρχοι Φλώρινας κ.κ. Μιχαήλ Καρακόλης και Χρήστος Μπαρδάκας, ο αντιδήμαρχος Αμυνταίου κ. Αργύρης Βολιώτης, ο αναπληρωτής Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας κ. Δημήτριος Λαφαζάνης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας κ. Ιωάννης Μιαούλης, ο διοικητής της Π.Υ. Πτολεμαΐδας κ. Άγγελος Κυρίτσης, ο εκπρόσωπος της 9ης ΤΑΞ/ΠΖ ταγματάρχης Ιωάννης Μπλάγας, ο εκπρόσωπος της 3ης ΜΣΕΠ σμηναγός Στέφανος Βασιλειάδης, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας Αστυνόμος Β’ Μιχαήλ Τόρος, η προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φλώρινας κα Σοφία Καπουλίτσα, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Φλώρινας κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Φλώρινας κ. Βασίλειος Μήσιας, η εκπρόσωπος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Φλώρινας κα Αναστασία Κασκαμανίδου, η εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Φλώρινας κα Μαρία Τιριακίδου, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας – Κτηνιατρικής Π.Ε. Φλώρινας κ. Αθανάσιος Αλτίνης, ο προϊστάμενος ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Φλώρινας κ. Θωμάς Χατζής, ο προϊστάμενος του ΑΗΣ Μελίτης κ. Τσιπραηλίδης, η διευθύντρια υπηρεσιών κα Ερμιόνη Αβραμοπούλου και η προϊσταμένη τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑΦ κα Λεβένα Κωτσοπούλου, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Φλώρινας κ. Δημήτριος Παπαναστασίου, οι εκπρόσωποι της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων κ. Λάζαρος Τοσουνίδης και π. Ιωάννης Κυριακάκης και ο εκπρόσωπος της Αερολέσχης Φλώρινας και του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας κ. Χρήστος Όροβας.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην πρόληψη και στον άμεσο εντοπισμό και στην αναγγελία των πυρκαγιών. Όπως διαπιστώθηκε υπάρχει ετοιμότητα, αλλά και γνώση των τομέων ευθύνης του κάθε φορέα.
Βασικό σημείο είναι, επίσης, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών από τους οποίους ζητείται η συνδρομή στο έργο της καταστολής και της αντιμετώπισης των φαινομένων, καθώς όπως επισημάνθηκε τα δάση, το περιβάλλον και ο τόπος μας ανήκουν σε όλους μας και όλοι πρέπει να φροντίζουμε για την προστασία τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου