Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΔΤ Τακτοποίηση ημετέρων ως συμβούλων σε Υπουργεία ως ανταπόδοση για τον χειρισμό δικτυακών τόπων συκοφάντησης και προπαγάνδας της κυβέρνησης




18 Ιουλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραχήλ Μακρή: Τακτοποίηση ημετέρων  ως συμβούλων σε Υπουργεία ως ανταπόδοση  για τον χειρισμό δικτυακών τόπων συκοφάντησης και προπαγάνδας της κυβέρνησης;

Την ώρα, που η συγκυβέρνηση οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, εκτελώντας διαταγές τοκογλύφων δανειστών και τραπεζιτών, φέρεται να βολεύει τα δικά της παιδιά.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σύζυγος, στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού και υπεύθυνου του γραφείου τύπου της ΝΔ, έχει τοποθετηθεί σε διάφορες θέσεις του Δημοσίου με πιο πρόσφατη αυτή του συμβούλου του Υφυπουργού Περιβάλλοντος.
Πιο συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού είναι ο δημιουργός μιας επικοινωνιακής ομάδας, η οποία μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χτυπούν με συκοφαντίες και ψεύδη, όσους τολμούν να αποκαλύπτουν την αλήθεια για τα κακώς κείμενα της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτή είναι η αξιολόγηση που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση; Αξιολογούν τον κάθε υπάλληλο σύμφωνα με την κομματική του υποταγή;
Οι αρμόδιοι Υπουργοί οφείλουν να αποκαλύψουν την αλήθεια.
Εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα θα επιβεβαιωθεί περίτρανα ότι οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού και οι σύμβουλοι των Υπουργών, αντί να ασχολούνται με την επίλυση των καίριων και βασικών προβλημάτων των Ελλήνων Πολιτών επιδίδονται σε αγώνες λασπολογίας και συκοφάντησης, προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή
Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531
25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842
rachil.makri@parliament.gr

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων.








ΜΑΚΡΗ ΡΑΧΗΛ
Βουλευτής Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ -  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
ΠΡΟΣ τους κ.κ. Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
                                                  Πολιτισμού και Αθλητισμού                                                 
                                            Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
                                                  Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

ΘΕΜΑ: «Τακτοποίηση ημετέρων  ως συμβούλων σε Υπουργεία ως ανταπόδοση  για τον χειρισμό δικτυακών τόπων συκοφάντησης και προπαγάνδας της κυβέρνησης;»
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOG τεύχος 32 Α’ Ιουλίου 2013 με τίτλο «Η ΝΔ στην κυβέρνηση, το δίκτυο 21 στην εξουσία» η κυρία Ολυμπία-Όλια Αποστολοπούλου, σύζυγος του κ. Μουρούτη, (να σημειωθεί, δε, ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα  ο κ. Μoυρούτης είναι υπεύθυνος Γραφείο Τύπου της ΝΔ), διορίστηκε στον ΗΛΠΑΠ το 2008.
Το 2009, όταν ο κ. Σαμαράς ήταν στο Υπουργείο Πολιτισμού, η κυρία Όλια-Ολυμπία Αποστολοπούλου διορίστηκε στην Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης με απόφαση του κ. Σαμαρά.
Σήμερα, η κυρία με το όνομα Όλια Αποστολοπούλου φαίνεται να υπηρετεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ως σύμβουλος του Υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου. Η απασχόληση της κ. Αποστολοπούλου ως σύμβουλο του Υφυπουργού δεν φαίνεται να καλύπτεται νομικά από κάποια απόφαση δημοσιευμένη σε ΦΕΚ.»
Στο ανωτέρω δημοσίευμα αναφέρεται πως οι δημοσιογράφοι του περιοδικού «με επανειλημμένα τηλεφωνήματα» ζήτησαν να μάθουν πως προσελήφθη στο Υπουργείο η κυρία Αποστολοπούλου. «Δεν λάβαμε ποτέ καμία απάντηση», αναφέρουν.
Το δημοσίευμα συνεχίζει: «Είναι ενδιαφέρον πως η κυρία Αποστολοπούλου, η οποία συνεπικουρεί τον σύζυγο της σε όσα λέει για τους «τεμπέληδες» δημοσίου υπαλλήλους, φαίνεται συνεχώς να ασχολείται με τα social Media (Twitter, Facebook) τις ώρες που εργάζεται ως σύμβουλος του Υφυπουργού κ. Παπαγεωργίου, με τον οποίο διατηρούν και οικογενειακές σχέσεις>>.
<<Ο παλιός φίλος του πρωθυπουργού, ήταν από τους δημιουργούς μιας καλυμμένης επικοινωνιακής ομάδας της ΝΔ, η όποια πριν από τις εκλογές είχε ξεχυθεί στο internet και τα social media (Facebook, Twitter) για να χτυπήσει, όσους χτυπάνε την ΝΔ». Τα χτυπήματα ωστόσο δεν ήταν πολιτικά, αλλά φαιάς προπαγάνδας. Μια ομάδα 20 ατόμων ανέβαλε να συκοφαντεί όποιον στο διαδίκτυο δεν ήταν φιλικός στο κόμμα και βέβαια στον Μουρούτη»
Σύμφωνα με το δημοσίευμα «στην επικοινωνιακή φαρέτρα του Μουρούτη ανήκει το dexiextrem.blogspot.com. Το οποίο αναλαμβάνει μαζί με μια ακόμα σειρά μπλογκς να πεί φωναχτά αυτά που δεν μπορεί να πουν ο Μουρούτης και ο Άδωνης. Στη συνέχεια ο Μουρούτης και η ομάδα του αναπαράγουν τις συκοφαντίες σαν να είναι στοιχειοθετημένα δημοσιεύματα, χωρίς να διατρέχει νομικό κίνδυνο»

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1.    Αληθεύουν τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα;
2.    Υπήρξε η κυρία Ολυμπία - Όλια Αποστολοπούλου υπάλληλος του ΗΛΠΑΠ και αν ναι πότε διορίστηκε  και με ποια ακριβώς διαδικασία;
3.    Υφίσταται διορισμός της κυρίας Ολυμπίας - Όλιας Αποστολοπούλου στη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής αξιοποίησης που αναφέρεται στο δημοσίευμα και αν ναι πότε διορίστηκε και με ποια ακριβώς διαδικασία;
4.    Εργάζεται στο ΥΠΕΚΑ ως σύμβουλος του Υφυπουργού η κ. Αποστολοπούλου; Εάν ναι με ποιο τρόπο προσελήφθη/αποσπάστηκε και ποιο είναι το ΦΕΚ διορισμού της ή ο αριθμός πρωτοκόλλου της απόσπασης της;  

Επίσης ζητείται η κατάθεση στην Ελληνική αντιπροσωπεία όλων των απαιτούμενων εγγράφων που θα τεκμηριώνουν τις απαντήσεις στα ανωτέρω ερωτήματα.

Αθήνα,  18/7/2013

Η  Βουλευτής,
Μακρή Ραχήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου