Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας για τις απολύσεις υπαλλήλων

 
Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας σχετικά με την κατάργηση των θέσεων των Δημοτικών Αστυνομικών και
των Σχολικών Φυλάκων. Ο αιφνιδιασμός πλέον αποτελεί καθημερινότητα, ενώ οι ενέργειες εφαρμογής των αποφάσεων γίνονται με την ταχύτητα του φωτός, καθώς ήδη έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο για την κατάργηση των θέσεων κλάδου Δημοτικής Αστυνομίας και θέσεων της ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων, χωρίς καν να ακουστεί η φωνή μας και να ληφθεί υπόψη η αναγκαιότητα των ειδικοτήτων αυτών με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων.
Τα έσοδα των Δήμων από τη Δημοτική Αστυνομία είναι σημαντικά, οι αρμοδιότητές τους πολυπληθείς και σημαντικές, ενώ η συμβολή τους και οι παρεμβάσεις τους στην καθημερινότητα των δημοτών μας, είναι καίριας σημασίας.
Οι Σχολικοί Φύλακες με τη σειρά τους, που αποτελούν την περιουσία του Δήμου, με πιο σημαντική την προστασία των μαθητών από εξωσχολικά κακώς κείμενα, προστατεύουν τις σχολικές μονάδες.
Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ. Ήδη, έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των εκπαιδευτικών οι οποίοι απολύονται, με αποτέλεσμα η εκπαίδευση να δέχεται ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα.
Από το 2010 έως και σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν οδηγηθεί στα ταμεία του ΟΑΕΔ, με καταστρεπτικές συνέπειες για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους.
Οι αποφάσεις αυτές στοχοποιούν και αποδυναμώνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Τοπική Κοινωνία, την πολιτεία ολόκληρη, με τραγικά αποτελέσματα για τους δημότες μας και την ποιότητα ζωής αυτών.
Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της και να σταθεί πλάι στους πολίτες της χώρας αυτής και όχι απέναντί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου