Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Νομιμοποίηση αυθαιρέτων από 60 έως 102 δόσεις

Από το υπουργείο υποστηρίζουν πως τα 8,5 χρόνια διάρκειας που δίδονται στους πολίτες είναι κάτι παραπάνω από ελκυστικά ώστε όλοι οι κάτοχοι αυθαιρέτων να σπεύσουν να κλείσουν την εκκρεμότητα και το κράτος να γεμίσει τα ταμεία του.
 
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο -Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες
 
Από 60 και ως 102 δόσεις, και με δόση από 50 έως και 300 ευρώ το υπουργείο καλεί όσους έχουν στην κατοχή τους αυθαίρετο να το νομιμοποιήσουν.
 
Οι αυθαίρετες κατοικίες που χτίστηκαν πριν το 1975, με αποκλειστική χρήση κατοικίας, εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης με την καταβολή παραβόλου 500 ευρώ και χωρίς την καταβολή ενιαίου ειδικού προστίμου.
 
Στις ειδικές ομάδες πληθυσμού για μειώσεις προστίμων εντάσσονται και οι μακροχρόνια άνεργοι, καταβάλλοντας το 70% του ενιαίου ειδικού προστίμου.
 
Το μέσο πρόστιμο για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων θα κυμαίνεται μεταξύ 5.000 και 7.000 ευρώ
Τα αυθαίρετα διαχωρίζονται σε κατηγορίες, όσα έχουν μικροαυθαιρεσίες αλλά διαθέτουν οικοδομική άδεια, όσα έχουν μεσαίες αυθαιρεσίες, παραβίαση μέχρι 40% στην κάλυψη και τη δόμηση και μέχρι 20% στο ύψος.
 
Εδώ υπάγονται και οι κλειστοί ημιυπαίθριοι, οι πιλοτές και τα υπόγεια που άλλαξαν χρήση και δεν υπάρχει καθόλου οικοδομική άδεια.
 
Σε διαφορετική κατηγορία εντάσσονται τα κτίσματα με μεγαλύτερες παραβάσεις και δεν διαθέτουν οικοδομική άδεια.
 
Τι συμβαίνει με τις τακτοποιήσεις
 
Ως τις 31.5.2013 είχαν κατατεθεί 562.231 δηλώσεις για αυθαίρετες κατασκευές από τις οποίες:
 
77.531 βρίσκονταν σε στάδιο αρχικής υποβολής
166.344 βρίσκονταν σε στάδιο προσωρινής υπαγωγής
145.784 βρίσκονταν σε στάδιο ολοκληρωμένης υπαγωγής
Από τις παραπάνω δηλώσεις υπαγωγής μόνο το 27% αφορά ακίνητα χωρίς οικοδομική άδεια. Μάλιστα από το σύνολο των φακέλων το μεγαλύτερο ποσοστό (69%) αφορά αυθαίρετα ακίνητα ή ακίνητα με αυθαιρεσίες εντός σχεδίου πόλεως ή οικισμών.
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου