Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Δεν ψήφισε η αντιπολίτευση για τις τηλεθερμάνσεις στα χωριά



Στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε η πρόταση του Δημάρχου για εκπόνηση μελετών για τα έργα τηλεθέρμανσης με βιομάζα σε όλα τα χωριά του Δήμου Αμυνταίου.....

Μελέτες απαραίτητες γιατί ο Δήμος θέλει να ζητήσει την χρηματοδότηση των έργων από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Δήμαρχος έχει κάνει την ενημέρωση ότι τα έργα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει κάνει τις απαραίτητες συνεννοήσεις με την Διαχειριστική Αρχή που χειρίζεται αυτά τα θέματα.
Η στάση της αντιπολίτευσης ήταν αρνητική από την αρχή και ακούστηκε από μέλη της ότι οι τηλεθερμάνσεις στα χωριά είναι ένα παρανοϊκό σχέδιο και δεν θα μπορέσουν ποτέ να υλοποιηθούν, ότι οι μελέτες που δεν έχουν γίνει ακόμα είναι μισές, ότι είναι ανίκανη η δημοτική αρχή να το υλοποιήσει  και τέλος ότι είναι προεκλογικό πυροτέχνημα οι τηλεθερμάνσεις στα χωριά.  Για να μη αλλάξει το τεχνικό πρόγραμμα και να γίνουν μικροέργα σε διάφορες κοινότητες οι αντιπολίτευση δεν ψήφισε την ανάθεση των μελετών .
Όλοι χρειαζόμαστε τα μικροέργα αλλά είναι ικανά να θυσιάσουμε ένα τόσο μεγάλο σχέδιο που για να υλοποιηθεί χρειάζονται μελέτες;
Έχουν το δικαίωμα οι πολιτικοί μας να θυσιάζουν το μέλλον της περιοχής για πεζοδρόμια και άλλα μικροέργα;
Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος της περιοχής μας υποφέρει από την κρίση και έχει εναποθέσει τις πολλές ελπίδες στην ιδέα για τηλεθέρμανση σε όλα τα χωριά για να γλιτώσει τα έξοδα της θέρμανσης.
Είναι ένα μεγάλο έργο που θα αλλάξει την ζωή μας και ίσως έπρεπε να πάνε πίσω οι πολιτικές διαφορές για να είμαστε ενωμένοι στην διεκδίκηση της χρηματοδότησης του έργου.

1 σχόλιο:

  1. poli sosta ekane i antipolitefsi. afta einai makakies tou Dimarxou IOSIFIDI. ti tha kene sta xoria gia na doulepsoun i levites. gia pia biomaza milai o IOSIFIDIS; re pedia aftos einai apo alo planiti, ti pistevete. aftos irthe edo gia na ta arpaksi me eteria meleton pou stini me ipalilous tou dimou opos p.x. KIANAS klp.....kai na parei erga sti DEH. Jipniste ZOA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή