Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία ν. Φλώρινας Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση»

«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση  δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»

       Με την παρούσα δημοσίευση σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα  που θα υλοποιηθεί κατά την διάρκεια της φιλοξενίας των νέων  του σωματείου η ΑΓΑΠΗ Φίλοι Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες  Κύπρου  από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν. Φλώρινας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού (συγχρηματοδοτούμενου) προγράμματος "Νέα Γενιά σε Δράση" -Ανταλλαγές Νέων, του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

       Ο Σύλλογος μας στα πλαίσια του σκοπού του αλλά και των απώτερων στόχων του προβλέπει στην κοινωνική ένταξη των παιδιών-νέων με αναπηρία.  Η εκπόνηση του προγράμματος προκύπτει ως ανταπόδοση στη φιλοξενία που δεχτήκαμε στην Κύπρο από την ομάδα του Σωματείου ΄΄Αγάπη'' τον Μάιο 2012. Στόχος είναι να ανταποδώσουμε στο μέγιστο τη θερμή φιλοξενία που είχαμε, να βελτιώσουμε την κοινωνικοσυναισθηματική κατάσταση όλων των συμμετεχόντων μέσα από την ανακίνηση εμπειριών και συναισθημάτων, να ενισχύσουμε τους συναισθηματικούς δεσμούς που αναπτύξαμε και να παρακινήσουμε όλους τους νέους σε άλλα καινοτόμα προγράμματα. Στόχος είναι επίσης να δώσουμε στους νέους της ομάδας  ως διοργανωτές να εκφραστούν, να προτείνουν δράσεις και σχέδια που θα υλοποιήσουν μέσα σε ρεαλιστικές συνθήκες με άλλους νέους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα
        Η  συνάντηση των νέων των δύο ομάδων θα γίνει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη μας.  Η ανταλλαγή θα είναι διμερής, μεταξύ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες ν. Φλώρινας και του Σωματείου ΄΄Αγάπη΄΄ Κύπρου, και θα διαρκέσει 8 ημέρες από 19/7/2013εως26/7/2013.Το δε πρόγραμμα δραστηριοτήτων αφορά δράσεις που θα λάβουν χώρα σε όλο το νομό της Φλώρινας (Πρέσπες-Νυμφαίο-Αμύνταιο) αλλά και στην πόλη της Καστοριάς και της Αριδαίας και η διαμονή τους στο ξενοδοχείο Φιλίππειον

      Το θέμα της ανταλλαγής είναι Δράση και Απόδραση, Συνεργασία χωρίς Σύνορα.
      Απώτερος στόχος της ανταλλαγής  η κατανόηση της σημασίας της Συνεργασίας και της Πολιτισμικής Αλληλεπίδρασης για την ολόπλευρη ανάπτυξη των γενεών.
      Οι πιο πάνω στόχοι προγραμματίζεται να επιτευχθούν μέσω δραστηριοτήτων σχετικών με  τον πολιτισμό και την κουλτούρατηςΕλλάδος.
Οι προγραμματιζόμενες δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν σε πραγματικές συνθήκες και η μάθηση θα είναι άμεση καιβιωματική.
Οι δραστηριότητες επίσης συμβάλλουν στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την ισότητα και την ίση μεταχείριση νέων με αναπηρίες.
     
Οι συμμετέχοντες είναι νέοι με αναπηρίες που καθημερινά βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Με το πρόγραμμά μας  θα δείξουμε  ότι όλοι μπορούν να είναι ενεργοί πολίτες μέσα από την δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους  και μιας υγιούς συλλογικής δραστηριοποίηση.


Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση»
Δράση (Action) 1.-Νεολαία για την Ευρώπη(youth for Europa)
 Υπο-δράση (Sub-Action) 1.1 Ανταλλαγές Νέων(Youth Exchanges)

Τίτλος του προγράμματος   ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΡΑΣΗ .   Συνεργασία χωρίς σύνορα……
                                                         Ελλάδα- Φλώρινα  Ιούλιος 2013

 
                                                                             Με εκτίμηση για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                       Η Γραμματέας

Σιδηροπούλου Αγνή         Σουμελίδου Ιορδάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου