Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η εργοδοσία της ΓΑΙΑ Α.Ε σέρνει πρώην εργαζόμενους στην εργολαβία της ΔΕΗ στην αρχαιολογία του ορυχείου Αμυνταίου στα δικαστήρια


Πέντε εργαζόμενοι στην αρχαιολογία δικάζονταν την Τρίτη 29 Απρίλη στα δικαστήρια της Φλώρινας που τους έσυρε η εργοδοσία της ΓΑΙΑ Α.Ε., ιδιοκτησίας του Δημάρχου Αμυνταίου και υποψηφίου για τις επερχόμενες εκλογές κ. Ιωσηφίδη. Το δικαστήριο τελικά αναβλήθηκε και προσδιορίστηκε για το Σεπτέμβρη. 
Οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει το αυτονόητο να πάρουν δηλαδή τις συμβάσεις εργασίας τους 60 - 80 ημερών, που παράνομα δεν τους είχε δώσει η εργοδοσία, για να γνωρίζουν το ύψος του μεροκάματου που θα έπαιρναν. Η εταιρεία αντί να τους δώσει ως όφειλε τις συμβάσεις τους, τους έσυρε στα δικαστήρια, αφού είχε απολύσει πριν άλλη εργαζόμενη που είχε ζητήσει τη σύμβαση της.
Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εεργαζομένων στην Ενέργεια (Σ.Ε.Ε.ΕΝ.) και η Γραμματεία Φλώρινας του ΠΑΜΕ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων, στήριξαν ηθικά και με δικαστική συνδρομή τους συναδέλφους. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός έλαμψε με την απουσία του.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Το τσάκισμα των μισθών, των εργατικών δικαιωμάτων, πηγαίνει μαζί με την εργοδοτική τρομοκρατία, που προωθούνται από κοινού από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την κυβέρνηση και την ΕΕ. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο έξω από την ανάπτυξη της ταξικής οργανωμένης πάλης μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, την αναγκαιότητα της ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος που προτείνει το ΠΑΜΕ, από το να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, να ανατρέψουν τους συσχετισμούς υπέρ του ταξικού εργατικού κινήματος και του ΠΑΜΕ.
Στις επερχόμενες εκλογές, τοπικές και ευρωεκλογές οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν τα κόμματα και τους δημοτικούς και περιφερειακούς συνδυασμούς που τάσσονται με τις επιλογές του κεφαλαίου και της ανταγωνιστικότητας, της Ε.Ε και της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές, που συντρίβουν μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, επιστρατεύοντας όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του αστικού κράτους. Να ανοίξουμε το δρόμο για εργατική λαϊκή εξουσία, για να υπηρετεί ο πλούτος που παράγουμε τις ανάγκες της εργατική λαϊκής οικογένειας και όχι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

ΠΑΜΕ
Γραμματεία Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου