Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ικανοποιημένος από τον αποχιονισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας.


                                                         ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ικανοποιημένος από τον αποχιονισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας.

  Την ικανοποίησή του για τον αποχιονισμό στην Π.Ε. Φλώρινας εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Στέφανος Μπίρος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2014, σχετικά με την αντίδραση των υπηρεσιών της περιφέρειας στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.
  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

  «Χρόνια πολλά σε όλους. Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι πιο δημιουργική και ελπιδοφόρα για όλους τους πολίτες της Π.Ε. Φλώρινας αλλά και για όλη τη Δ. Μακεδονία. Το σημερινό κάλεσμα αφορά στα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν σε όλο το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Φλώρινας και την αποτελεσματικότητα που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή ως προς τη διάνοιξη των δρόμων.
  Καταλαβαίνετε ότι τις τελευταίες μέρες τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας είναι πολύ έντονα και οι θερμοκρασίες είναι πάρα πολύ χαμηλές. Αυτήν τη στιγμή τα εκχιονιστικά μηχανήματα που βρίσκονται σε όλο το οδικό δίκτυο είναι 15, εκ των οποίων τα 6 είναι της Π.Ε. Φλώρινας και τα υπόλοιπα 9 είναι μισθωμένα. Στο οδικό δίκτυο της Φλώρινας μπορεί ο πολίτης να μετακινείται με ασφάλεια. Αυτό φυσικά που πρέπει όλοι οι πολίτες να έχουν στο μυαλό τους είναι να οδηγούν προσεκτικά, με μικρές ταχύτητες, και να φοράνε αλυσίδες για την ευκολότερη και ασφαλέστερη μετακίνησή τους.
  Μέχρι στιγμής έχουμε ξοδέψει περίπου 350 τόνους αλάτι. Ήδη περιμένουμε και νέα προμήθεια αλατιού από τη Θεσσαλονίκη. Ελπίζουμε ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα. Σε κάθε περίπτωση, οι συμπολίτες μας πρέπει να γνωρίζουν ότι εμείς κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε να φέρουμε σε πέρας το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει αυτήν την περίοδο, του αποχιονισμού όλων των δρόμων της Π.Ε. Φλώρινας.
  Θέλω από το βήμα αυτό να απευθύνω και μια έκκληση, να μην πανικοβάλλονται οι πολίτες σε περίπτωση που υπάρχει κάποια καθυστέρηση από τις χιονοστιβάδες και τα ανεμοσούρια, να έχουν λίγη υπομονή. Εμείς είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε ανά πάσα στιγμή ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα. Και το επόμενο διάστημα θα είμαστε σε ετοιμότητα και θα εργαστούμε για να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης και διέλευσης των πολιτών σε όλο το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Φλώρινας.

  Αν παρουσιαστεί ανάγκη μπορούν οι πολίτες να επικοινωνούν με το 100 γιατί ο συντονισμός γίνεται και από την αστυνομία η οποία, όπως έχετε παρατηρήσει, βρίσκεται κατά μήκος όλου του οδικού δικτύου. Μπορούν να επικοινωνούν και με την περιφέρεια στο 2385054400, για να μπορούμε κι εμείς να παρέμβουμε άμεσα σε όποιο πρόβλημα δημιουργηθεί.».
  Ως προς τις προμήθειες αλατιού, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είπε τα εξής: «Έχει υπογραφεί ήδη σύμβαση για περίπου 1530 τόνους αλάτι, από τους οποίους, ανάλογα με τις ανάγκες που θα υπάρξουν, θα προμηθευτούμε και τις αντίστοιχες ποσότητες. Φυσικά πιστεύω ότι δεν θα καταναλώσουμε όλους τους τόνους γιατί είχαμε και 500 τόνους απόθεμα από την προηγούμενη περίοδο. Ελπίζουμε ότι θα καταναλώσουμε όσο λιγότερο αλάτι γίνεται γιατί αυτό θα σημαίνει και λιγότερο κόστος αλλά και ότι οι δύσκολες συνθήκες δεν θα συνεχιστούν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.».
  Ως προς τον εξοπλισμό και το προσωπικό που διαθέτει η Π.Ε. Φλώρινας για τον  αποχιονισμό, είπε τα εξής: «Διαθέτουμε έναν από τους καλύτερους εξοπλισμούς από όλες τις Π.Ε. της Δ. Μακεδονίας. Είναι και σύγχρονος και αξιόπιστος. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Έχουμε δύο γκρέιντερ τα οποία μπορούμε ανά πάσα στιγμή να βγάλουμε στους δρόμους όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες. Σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα από ανεμοσούρια, έχουμε μηχανήματα με ανέμη τα οποία μπορούμε να στείλουμε για να κάνουν αποχιονισμό. Έχουμε δώσει και 4 μηχανήματα στους δήμους για να μπορούν κι αυτοί να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους. Είμαστε σε πολύ καλό σημείο και αντιμετωπίζουμε ικανοποιητικά τα γεγονότα. Απλώς ελπίζουμε να μην είναι τόσο έντονα κατά το επόμενο διάστημα γιατί, όπως καταλαβαίνεται, το προσωπικό θα κουραστεί περισσότερο. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να εργάζεται για 24ωρα συνεχόμενα χωρίς ανάπαυση.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου