Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Επαφές Δημάρχου Αμυνταίου σε Βρυξέλες και ΓερμανίαΕπέστρεψε με θετικές εντυπώσεις από τις επαφές που είχε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης στις Βρυξέλες και τη Γερμανία για την προώθηση των θεμάτων του Δήμου Αμυνταίου.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου είχε την ευκαιρία να συζητήσει το αναπτυξιακό σχέδιο του Δήμου Αμυνταίου για την επόμενη προγραμματική περίοδο στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το σημαντικότερο κομμάτι των επαφών του είχε σχέση με την προώθηση της επιλεξιμότητας συγκεκριμένων δράσεων. Ο βασικός κορμός του αναπτυξιακού προγράμματος του Δήμου Αμυνταίου για την επόμενη προγραμματική περίοδο σχετίζεται με έργα που προωθούν την τοπική αναπτυξιακή διαδικασία παράλληλα με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, γεγονός που το καθιστά άμεσα επιλέξιμο καθώς η περιβαλλοντική προστασία αποτελεί προαπαιτούμενο για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επόμενος σταθμός του ταξιδιού του Δημάρχου ήταν η Γερμανία, όπου είχε σειρά επαφών με Γερμανούς αξιωματούχους με κύριο στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης ορυχείων ανοιχτού τύπου και σχέσεων μεταξύ τοπικών κοινωνιών και παραγωγών ενέργειας από λιγνίτη. Είναι γνωστό ότι στη Γερμανία υπάρχουν ορυχεία λιγνίτη ανοιχτού τύπου, όμως είναι υποδειγματική η αξιοποίησή τους όπως και η αποκατάσταση των εκτάσεων των παλαιών ορυχείων, που γίνεται σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.
Οι επαφές αυτές έγιναν στο πλαίσιο της προσυνεδριακής διαδικασίας, ενός συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί με αντικείμενο την περιβαλλοντική διαχείριση των ορυχείων και των εργοστασίων παραγωγής ενέργειας. Με το συνέδριο αυτό και τις προσυνεδριακές διαδικασίες επιχειρείται η άσκηση πίεσης προς τη ΔΕΗ και το Κράτος για τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και άμεση αποκατάσταση των ανενεργών ορυχείων της περιοχής μας, έτσι ώστε να υπάρξει όφελος για τις τοπικές κοινωνίες.
Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου