Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Εκστρατεία πρόληψης κατά της ενδοσχολικής βίας στο Δημοτικό Σχολείο του Βαρικού

Οι υπεύθυνοι του κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Φλώρινας, κ. Βίκυ Ζιώγα, ψυχολόγος, ο κ. Θεόδωρος Βογδάνος, κοινωνικός λειτουργός και κ. Ρόζμαρυ Σιάκου, ψυχολόγος, συνεχίζοντας την εκστρατεία τους για την πρόληψη και καταστολή της ενδοσχολικής βίας, βρέθηκαν και στο μακρινό Δημοτικό σχολείο του Βαρικού την Τετάρτη 15-05-2013.
Η διμερής παρέμβαση των υπευθύνων, αφορούσε:
α) βιωματικές δράσεις με τα παιδιά με τους υπεύθυνους του Κέντρου, κ. Βογδάνο και κ. Σιάκου και
β) ενημέρωση και συζήτηση με τους γονείς με την υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης κ. Ζιώγα.
Στο βιωματικό εργαστήρι, τα παιδιά, ήρθαν σε επαφή με υποθετικές ιστορίες ενδοσχολικής βίας, προβληματίστηκαν, ένιωσαν τα συναισθήματα των φανταστικών ηρώων και καταδίκασαν –τουλάχιστον θεωρητικά- την εκδήλωση βίας μεταξύ των παιδιών.
Στην ομάδας δράσης των γονέων, μετά την ενημέρωση της ψυχολόγου, ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς, οι οποίοι κατέθεσαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους.
Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν η σχολική σύμβουλος 2ης Σχολικής περιφέρειας Φλώρινας κ. Στέλλα Κασίδου και ο Διευθυντής της Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας κ. Παναγιώτης Νώτας, ο οποίος επισήμανε τον κυρίαρχο ρόλο του σχολείου, των εκπαιδευτικών και των γονέων στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας.

Δόξα Κωτσαλίδου
Υπ. Σχ. Δραστηριοτήτων Π.Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου