Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Τιμούμε τους ηλικιωμένους


Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων σήμερα 1η Οκτωβρίου και η δομή «Βοήθεια στο σπίτι» της Δημοτικής Ενότητας Φιλώτα παρευρίσκεται ως επίσημα καλεσμένη στον χώρο του Νηπιαγωγείου του Φιλώτα τιμώντας την ευπαθή ομάδα της Τρίτης Ηλικίας.
Οι αγχώδεις ρυθμοί της καθημερινής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου στερούν από την φροντίδα και την βοήθεια που θα έπρεπε ανθρώπινα οι ηλικιωμένοι να λαμβάνουν από το οικογενειακό ή συγγενικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα η πενιχρή σύνταξη που λαμβάνουν και το σύστημα υγείας που τους περιορίζει δραματικά την δαπάνη για την βελτίωση της υγείας τους, οδηγούν τους ηλικιωμένους σε κοινωνικό και προσωπικό μαρασμό.
Ως υπεύθυνη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» του Φιλώτα θέλω να επισημάνω την δική μας προσφορά όπου σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες προσφέρουμε αδιάλειπτα τις υπηρεσίες μας ωφελώντας όχι μόνο τους ίδιους τους ηλικιωμένους αλλά και τις οικογένειες και τα συγγενικά πρόσωπα αυτών.
«Ανακουφίζουμε» τον τομέα της υγείας από πολυδάπανες διαδικασίες
- είτε αφορά εισαγωγή στο νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών
- είτε αφορά εξετάσεις και εξυπηρετήσεις π.χ. μέτρηση σακχάρου, αρτηριακής πίεσης, ενέσιμες μορφές θεραπείας, συνταγογράφηση κ.ά.
«Εξοικονομούμε» πολύτιμο χρόνο και χρήμα από άσκοπες μετακινήσεις σε υπηρεσίες ή φορείς του δημοσίου διεκπεραιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις δικές τους υποθέσεις.
«Οδηγούμε» την ζωή του ηλικιωμένου με τρόπο όπου διασφαλίζουμε την κοινωνική και προσωπική σταθερότητα παρέχοντας συμβουλευτικό και κοινωνικό έργο.
«Δίνουμε» σεβασμό και αγάπη
«Λαμβάνουμε» σεβασμό και αγάπη
Αυτή η σχέση αλληλεπίδρασης μας κρατά «ζωντανούς» συνεχίζοντας το έργο μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗ.Κ.Ε.Α.
ΝΤΕΝΑ ΕΛΕΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ- ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου