Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Πρώτη προτεραιότητα, ο εντοπισμός των όπλων της X.A. - Οπλαρχηγός ο Κασιδιάρης


Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί ο εντοπισμός του οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Την ιδιότητα του «επιχειρησιακού αρχηγού» της εγκληματικής οργάνωσης ο οποίος είχε την ευθύνη της εκπαίδευσης των μελών της οργάνωσης, τα αποκαλούμενα «τάγματα εφόδου», φαίνεται να αποδίδουν στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασσιδιάρη, τα στοιχεία της δικογραφίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, η αντιτρομοκρατική επιδίδεται σε έρευνα εντός και εκτός Αττικής, για τον εντοπισμό της γιάφκας με τα όπλα της εγκληματική οργάνωσης, ενώ από τη δικαιοσύνη εκδόθηκαν άλλα εννέα εντάλματα σύλληψης που αφορούν ήδη κατηγορούμενους που παραμένουν ασύλληπτοι.
Η αστυνομία αναζητά τα 10 άτομα εις βάρος των οποίων υπάρχουν εντάλματα σύλληψης, αλλά διαφεύγουν.
Τέλος, σύμφωνα με το in.gr, οι αστυνομικοί για τους οποίους υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για συμμετοχή σε δράσεις της Χ.Α φθάνουν σε διψήφιο αριθμό.  Μεταξύ αυτών ένας αρχιφύλακας, 41χρόνων και ένας αστυφύλακας, 29 χρόνων, φρουροί βουλευτών της Χρυσής Αυγής, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν όπλα και σφαίρες, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και συναφών αντικειμένων, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων.
Έλεγχος για τον οπλισμό στο εξοχικό του Παπά στα Γιάννενα και στο Αγρίνιο
Ο εντοπισμός του οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής, ο οποίος, όπως υπογραμμίζεται στο εισαγγελικό πόρισμα, φυλάσσεται σε άγνωστη τοποθεσία, είναι πρώτη προτεραιότητα σε ό,τι αφορά τις αστυνομικές έρευνες για την υπόθεση, μετά από την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος της ηγεσίας του κόμματος αλλά και άλλων στελεχών, μελών ή συνεργαζόμενων ατόμων. Την ίδια στιγμή, αναζητούνται συμπληρωματικά επιβαρυντικά για τους κατηγορούμενους στοιχεία και στο πλαίσιο αυτό γίνονται έρευνες σε γραφεία της Χρυσής Αυγής και σε κατοικίες βουλευτών που συνελήφθησαν.
Μετά από τα όπλα, το κομπιούτερ, τα usb και τα χρήματα που κατασχέθηκαν από την οικία του Νίκου Μιχαλολιάκου το Σάββατο, την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα βουλευτικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, ενώ αργά το βράδυ της Κυριακής έως τα ξημερώματα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε έρευνα και στο γραφείο του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, στη Βουλή, αλλά και στο σπίτι του , στα Γιάννενα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σπίτι του Χρ. Παππά στην Ανατολή Ιωαννίνων εντοπίστηκαν δυο πιστόλια, σκληροί δίσκοι, φωτογραφίες του Χίτλερ, σβάστικες, γερμανικά κράνη,αλλά και δεκάδες έντυπα φασιστικού περιεχομένου. Τα δυο πιστόλια θα σταλούν για βαλλιστική έρευνα, όπως και όλα τα όπλα που κατείχαν οι βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Αυγής.  
Παρουσία εισαγγελέα ,  άνδρες της Ασφάλειας Αγρινίου,  πραγματοποιούν ελέγχους σε δύο τουλάχιστον σπίτια τοπικών στελεχών της Χρυσής Αυγής στην πόλη του Αγρινίου.
 Στο μεταξύ, ενόψει των απολογιών των 22 κατηγορουμένων μέσα στα επόμενα 24ωρα, οι εισαγγελικές αρχές καταρτίζουν τα κατηγορητήρια. Οι εισαγγελείς είναι πολύ προσεκτικοί στο έργο τους, προκειμένου να «δέσουν» τις κατηγορίες εις βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αναμένει την πορεία του έργου των δύο ειδικών ανακριτών, Σπύρου Γεωργουλέα και Χρήστου Παπακώστα, που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να εκτιμήσει την αναγκαιότητα ή μη της σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών για να ανατεθεί η υπόθεση σε Εφέτη Ανακριτή.
Οι δικαστικοί λειτουργοί μελετούν τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας για την υπόθεση ώστε να εξειδικεύσουν σε καθέναν από τους κατηγορούμενους πράξεις για τις οποίες θα λογοδοτήσουν, στο πλαίσιο της κακουργηματικής κατηγορίας που απέδωσε ο εισαγγελέας για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές βάση του υλικού που περιέχεται ήδη στη δικογραφία είναι σε θέση να συνδέσουν «πρόσωπα και γεγονότα» ώστε να απεικονιστεί ποινικά η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος καθενός εκ των κατηγορουμένων σε συγκεκριμένες υποθέσεις με κορυφαίες τουλάχιστον τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονιών -δύο αλλοδαπών και εκείνη του Παύλου Φύσσα- επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών, αλλά και την πρόσφατη επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα απολογηθεί την Τετάρτη και ο Χρήστος Παππάς την Πέμπτη. Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής (Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός και Μίχος) θα απολογηθούν την Τρίτη, όπως και άλλοι τρεις από τους 22 συλληφθέντες. 
Οι υπόλοιποι θα απολογηθούν την Τετάρτη. Μέχρι να απολογηθούν, όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου