Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Agiasmos neas ekklhsiastikhs xronias

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ξεκίνησε η κατηχητική περίοδος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας.

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε η κατηχητική χρονιά στην περιοχή της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο «La Casa Grande», παραβρέθηκαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος, ο άγιος Ηγούμενος Εφραίμ, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας, ο Δήμαρχος Φλώρινας, ιερείς και πλήθος πιστών.


Στον χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, είπε τα εξής: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί βρίσκομαι σε έναν χώρο, σε μια εκδήλωση, που υποδηλώνει το μεγαλείο της εκκλησίας και του έργου που επιτελεί για τον άνθρωπο που εμείς, ως αιρετοί άρχοντες, πρέπει να υπηρετούμε. Δεσμεύομαι δημόσια ότι, από την μεριά μου, θα υπηρετώ εσάς με όλες μου τις δυνάμεις. Γιατί εσείς μας δώσατε αυτήν τη δύναμη. Θέλω να σας απευθύνω τους χαιρετισμούς του νέου Περιφερειάρχη, του κ. Καρυπίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί σήμερα λόγω κάποιων ιδιαίτερων υποχρεώσεων που αφορούσαν στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Ξέρουμε ότι η εκκλησία και ο σεβασμιότατος επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο στην Π.Ε. Φλώρινας. Γι’ αυτόν τον λόγο τον τιμούμε και τον ευχαριστούμε πολύ. Γνωρίζω όμως ότι και ο Ηγούμενος, ο κ.κ. Εφραίμ, πολλές φορές έχει βοηθήσει τα μέγιστα συνανθρώπους μας σε όλη την επικράτεια οι οποίοι πραγματικά έχουν ανάγκη. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν ξέρουμε ότι την περίοδο αυτή τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πολλές φορές παραπληροφορούν και καθοδηγούν με λάθος τρόπο την κοινωνία και τον λαό ως προς τις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναπτύξουν κάποιοι άνθρωποι, ενδεχομένως με υπερβάλλοντα ζήλο, για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και την κοινωνία. Γνωρίζω πως σε καμία περίπτωση ο άγιος Ηγούμενος δεν είχε προσωπική σκοπιμότητα σε οτιδήποτε έκανε μέχρι σήμερα. Ότι έκανε, το έκανε πρώτα απ’ όλα για το ποίμνιο και τους συνανθρώπους μας.
Από τη μεριά μου, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε όλες τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξουμε από εδώ και πέρα κατά τα επόμενα χρόνια που εσείς μας δώσατε τη δύναμη και το όραμα για την ανατροπή, θα εφαρμόσουμε τη συμμετοχική δημοκρατία. Εμείς θέλουμε μαζί με εσάς να συναποφασίζουμε και να συνδημιουργούμε, όπως ορίζει άλλωστε και ο νόμος της εκκλησίας. Θέλουμε να δρομολογούμε τις εξελίξεις για το καλό όλων και έτσι θα πορευτούμε. Να είσαστε βέβαιοι ότι θα είμαστε σε απόλυτη συνάρτηση με αυτά που πρεσβεύει η εκκλησία μας και ο σεβασμιότατος και μαζί θα σχεδιάσουμε για το καλό της περιοχής. Και φυσικά, σε ότι έχει σχέση με τις ευθύνες και τις δυνατότητες που θα προσδοθούν για να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε έργα που χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας, όπως το γηροκομείο, εμείς θα είμαστε αρωγοί και θα συμπαρασταθούμε. Γιατί θεωρούμε ότι υποχρέωση της πολιτείας είναι να έχει καλή σχέση με τους ανθρώπους και να προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να τους ανακουφίζει, όπως κάνει και η εκκλησία. Αισθάνομαι δέος για τη σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση και πιστεύω ότι η εκκλησία μπορεί να συνθέτει και να δημιουργεί. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους και σας εύχομαι καλή δύναμη.».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου