Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

«Super Στέργιος στην Άγκυρα»


    Φλώρινα: 28-09-2014
                                               
«Super Στέργιος στην Άγκυρα»

Εκπληκτική εμφάνιση έκανε ο Στέργιος Τσώκας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων Ξίφους Μονομαχίας στην Άγκυρα, το περασμένο Σάββατο.
Κατέκτησε την 7η θέση ανάμεσα σε 65 αθλητές από 11 χώρες!!!
Για 1η φορά στην αθλητική του καριέρα και μετά από μεγάλο διάστημα «αφλογιστίας» για το ξίφος μονομαχίας, ο Στέργιος «έκανε» 8άδα σε Μεγάλους Αγώνες!

Παίζοντας, κατά γενική ομολογία, φανταστικό σπαθί, ανέτρεψε σκόρ, νίκησε δυνατούς αντιπάλους, τράβηξε την προσοχή όλων στην καρδιά της Τουρκίας.
Στον 1ο γύρο με 5 νίκες και μόνο μία ήττα, από τον Δανό Berg (3-5), έδειξε νωρίς – νωρίς τις διαθέσεις του. Ως νούμερο 9 στην Γενική Κατάταξη πέρασε «bye» στους 32 και εκεί έκανε απίστευτα πράγματα: νίκησε κατά σειρά τον Βρετανό Russel (15-11), τον Ρουμάνο Dragoi σ’ έναν γκραν-γκινιόλ αγώνα 15-14 και τέλος, «πάτησε» τον Αυστριακό Klemen 15-8.
Τον δρόμο για τα μετάλλια του έκοψε πάνω απ’ όλα η μικρή του εμπειρία (ήταν ένας από τους μικρότερους, ηλικιακά παίχτες) και ο Δανός  Alexandersen (11-15).
«Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος» δήλωσε ο Στέργιος. «Έχω δουλέψει πάρα πολύ, αλλά το ξίφος μονομαχίας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και δύσκολο. Πίστεψα στις δυνάμεις μου, αυτοσυγκεντρώθηκα, πάλεψα και τα κατέφερα. Αν ήμουν λίγο πιο συγκεντρωμένος στο τέλος θα είχα πάρει ένα μετάλλιο. Εύχομαι αυτή η επιτυχία να είναι η αρχή, το πρώτο σκαλοπατάκι… θα δούμε… ευχαριστώ όλους για τις ευχές και την συμπαράσταση»
Έως το τέλος του έτους ακολουθεί ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα για τον Στέργιο με 5 διεθνείς αγώνες σε Θεσσαλονίκη 18/10, Αυστρία 25/10, Βόννη 15/11, Μπρατισλάβα 22//11, Κοπεγχάγη 14/12 και 4 εθνικούς αγώνες., ενώ για το 2015 κυριαρχούν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μάριμπορ (Μάρτιος) και Παγκόσμιο στην Τασκένδη (Απρίλιος).
Καλή επιτυχία!

Από το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου